© AFP, YouTube

Belgische hacker slaat weer toe: Trump tweet nu over ‘My Little Pony’

De Belgische ethische hacker Inti De Ceukelaire er toegeslagen: deze keer kaapte hij een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump om die te linken naar een filmpje over een fanbijeenkomst van animatiereeks “My Little Pony”.

Enkele dagen geleden liet de hacker Trump al tweeten over een Aalsters carnavalsliedje over Russische prostituees.

In de oorspronkelijke tweet van 13 juli 2013 van Trump roept hij op om op hem te stemmen op de website famedays.com, voor een soort populariteitspoll voor beroemdheden. “That sounds cool!!!”, voegt Trump eraan toe. Waarna hij een link postte naar de site. Door toedoen van De Ceukelaire staat er nu een link naar een video over een fanbijeenkomst van “My little pony”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De werkwijze van De Ceukelaire is dezelfde als die die hij eerder deze week toepaste om een tweet van Trump te kapen - een tweet die overigens nog steeds online staat. Toen leidde de link naar een zelfgemaakte “videoclip” met Trump en Russische prostituees in de hoofdrol, nu gaat het naar een al langer bestaand filmpje. Het komt erop neer dat De Ceukelaire op zoek gaat naar in onbruik geraakte links tussen de tweets van Trump en vervolgens de domeinnaam erachter koopt. Waarna hij een zelfgekozen filmpje linkt aan Trumps tweet. Omdat de ethische hacker slechts een domeinnaam koopt, doet hij niets strafbaar, bevestigen experts.

De Ceukelaire vond ook al een derde link die in onbruik is geraakt, maar de domeinnaam ervan heeft hij nog niet gekocht. Hij verwacht er nog te zullen vinden. Ook trof hij naar eigen zeggen al een reeks andere links aan waarvan de domeinnaam intussen door anderen is opgekocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER