Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Hollandse Hoogte / Jordi Huisman

Hoe groener uw dossier, hoe goedkoper uw lening: BNP Paribas Fortis zet in op duurzaamheid

Met het ergste van de huidige crisis achter de rug kan de grootste bank van het land zo al voorspellen wat de volgende grote uitdaging wordt. Bedrijven die bij BNP Paribas Fortis nog aankloppen voor een lening zullen in de toekomst moeten aangeven hoe groot hun ecologische voetafdruk is. "Zowel de spaarders, de wetgevers als regulatoren vragen een actieve aanpak van ons", zegt CEO Max Jadot van BNP Paribas Fortis.

42 reacties

  • Isabel da Silva

    3 jaar geleden
    Een bank die de spaarder winst beloofd ? Van de eerste leugen niet gebarsten . Of je nu ecologisch of compleet imbeciel bouwt maakt voor de bank niets uit . Als ze maar met je centen kunnen gaan lopen en doorstorten aan de aandeelhouders ( meestal geen Belgen ) . Eenmaal je centen weg , zijn ze plots al hun beloftes vergeten . De Europese Centrale Bank staat hier bij aan de top . Geld brijdrukken alsof het WC-papier is , daardoor een inflatie creëren zonder einde en verder doen of hun neus bloed
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Naast fiscaal controleur is de bank nu ook ecocontroleur geworden. Dat de spaarders daarnaar vragen is toch ronduit hilarisch?
  • Jan hertogs

    3 jaar geleden
    Als je groen bouwt wordt je ook gestraft! Zie zonnepanelen en warmtepompen!
  • Boris Dhondt

    3 jaar geleden
    Wie niet groen bouwt wordt gestraft, wie een polyamoureuze relatie heeft gestraft, covid vaccin weigeren gestraft, straffen straffen straffen door onderdrukking, uitsluitingen en manipulatie, wat ik in onze westerse cultuur zie gebeuren is een voedingsbodem voor een nooit eerder geziene afkeer en haat. Of dacht men nu werkelijk dat mensen gaan blijven over zich lopen.
  • claudio lugli

    3 jaar geleden
    Voor een bank telt alleen opbrengst.. duurzaamheid groener enz is een hip item tegenwoordig om u langs alle kanten te naaien.