Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pogacar vestigt nieuw record op slotklim, ook Van Aert anderhalve minuut sneller dan Froome in 2013

WielrennenTadej Pogacar heeft met een fenomenale klimprestatie de macht gegrepen in Tirreno-Adriatico. De Sloveen van UAE-Team Emirates reed de slotklim naar Prati di Tivo in 36 minuten en 6 seconden. Daarmee verpulverde Pogacar het record van Chris Froome in 2013. Ook Wout van Aert klom een pak sneller dan de toenmalige kopman van Team Sky.

15 reacties

  • Wouter Van de Walle

    3 jaar geleden
    Omdat zowel Wout als Pogacar uitzonderlijk getalenteerd zijn, Froome was dat niet
  • Ongeveer Precies

    3 jaar geleden
    Toch wel bijzonder dat als Chris Salbutamol Froome zo vlot klimt, hij hier verguisd wordt. Maar als Van Aert hier nog anderhalve (!) minuut vanaf doet, zijn ze hier dolenthousiast en is het allemaal topklasse.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Op zo een berg krijg je lussen, Willy Godaert. Het beste wat je kan hebben is geen wind. Want anders staat die eens mee en na de volgende bocht weer tegen.
  • Danny Emmerechts

    3 jaar geleden
    Willy nu had hij wind op de kop. Ze reden alle 2 alleen en op kop, bergop. Dus ik vind niet dat er iets van de prestatie moet afgedaan worden. Van Aert heeft tempo gehouden en naar niemand gekeken, het beste wat hij in die situatie kon doen. Top wielrenner, het is nog niet gedaan...
  • jacobs rudy

    3 jaar geleden
    Wout is gewoon top, En ja niet iedereen is fan ,maar respecteer zijn prestaties, in elke sport heb je voor en tegenstanders ,dat maakt het juist zo mooi, en Wout is Kempenaar ,en dus streek genoot en vooral vlaming een mooie echte vlaming.