Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pogacar doet gouden zaak: “Toen ik Wout zag afzien, wilde ik het verschil zo groot mogelijk maken”

WielrennenTadej Pogacar heeft vandaag een ferme stap richting eindwinst in Tirreno-Adriatico gezet. De Sloveen kwam net te laat voor de dagzege, maar pakte wel kostbare seconden op naaste belager Wout van Aert. “Ik ben heel gelukkig dat ik met deze voorsprong naar de tijdrit kan trekken.”

8 reacties

  • Freddy van Puymbrouck

    3 jaar geleden
    Wout heeft helemaal niet dom gereden, tempo rijden zoals hij deed bergop is datgene wat best bij hem past. Hij heeft enkel de pech dat Pogacar wel tempo versnellingen in de benen heeft en daarna niet stilvalt. Je hebt wel te maken met de tour winnaar van vorig jaar, de ander zogezegde klimmers konden Wout niet volgen. Iedereen moest het daar alleen doen, Roglic had ook geen steun meer van zijn ploeg na zijn val!
  • Stefaan Jans

    3 jaar geleden
    Wat krijgen we toch mooie koersen te zien dit voorjaar ! Stuk voor stuk spektakel en spannend tot het eind. Zowel in de " De Omloop " , Strade Bianchi, Parijs - Nice en Tirreno - Adriatico werd er aanvallend gekoerst. De renners gingen tot het uiterste, prachtige sport in deze voor iederéén moeilijke coronatijden. Een welgekomen manier om je zinnen eens te verzetten ! Hoed af voor de renners !
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    Geweldige prestatie van Wout als je met de drie laatste winnaars van de ronde van frankrijk en daarbij nog Quintana,Nibali en Almeida erbij die nooit een trap hebben gegeven maar steeds op zijn wiel hebben gereden om dan nog tweede te worden ,ongezien als renner voor de klassiekers met zijn gewicht proficiat Wout
  • Danny Emmerechts

    3 jaar geleden
    Wat een nonsens dat Wout niet slim koerst. Hij heeft veel koersinzicht, maar weet ook waar zijn mogelijkheden liggen in deze rittenkoers. Bergop zijn tempo rijden en zorgen dat er toch genoeg vaart inzit zodat er zo weinig mogelijk volk probeert weg te rijden. Hij weet ook dat Pogacar bijna onklopbaar is bergop. Wat had hij nog anders kunnen doen? Ze lieten hem ook niet wegrijden hoor. Wout zat daar alleen. Top wedstrijd gereden zeker na zo een zware bergrit de dag ervoor. Nog 2 dagen topper
  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    Wout moet eens terug met beide voeten op de grond.Hij is een sterk renner, maar niet slim genoeg, laat zich regelmatig in de luren leggen. Verspeeld energie waar niet nodig.