© bfm

Kettingbotsing tijdens hagelbui veroorzaakt ravage op E34

Bij een zware kettingbotsing op de E34 in Vorselaar raakten zondag om 17u zestien auto’s beschadigd en vielen drie lichtgewonden. Een zware hagelbui belemmerde het uitzicht waardoor een aantal bestuurders plots snelheid minderde.

Door een fikse hagelbui en laagstaande zon was het uitzicht zondagavond voor de bestuurders op de E34 in de richting van Antwerpen in Vorselaar beperkt waardoor een aantal auto‘s plots trager ging rijden. Enkele auto’s die daar vlak achter reden, konden hun voorgangers niet meer ontwijken waarna een aanrijding volgde. Nog enkele andere bestuurders moesten hun remmen dichtgooien waardoor ze nog wel een botsing konden vermijden maar in de berm naast de E34 terecht kwamen. Een vijftal auto’s kantelde hierdoor in de berm.

De hulpdiensten kwamen met drie ziekenwagens en enkele brandweerwagens ter plaatse. Aanvankelijk was er de melding dat er mogelijk bestuurders gekneld zaten in hun auto maar dat bleek niet het geval te zijn. Uiteindelijk vielen bij de kettingbotsing drie lichtgewonden.

Acht takelwagens begaven zich ook naar de plaats van het ongeval om de wrakken zo snel mogelijk van de rijbaan te halen. De hulpdiensten sloten de plaats van het ongeval even af om de werkzaamheden vlotter te laten verlopen. Het verkeer op de E34 moest daarom de afrit in Lille nemen en omrijden langs Zoersel.

 ©  bfm

Auto over de kop

Bovenop de kettingbotsing belandde op dezelfde plaats maar dan in de richting van Eindhoven, in Lille, een auto over de kop in de berm. Die bestuurder is ook met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. En op de E34 in Zoersel reden bij een derde ongeval in de richting van Antwerpen nog eens een vijftal andere auto‘s op elkaar. Daar bleef het vooral bij blikschade en was de rijbaan snel vrijgemaakt. Alle hinder op de E34 was omstreeks 18.45u van de baan.

Volgens Maarten Matienko, woordvoerder van automobilistenorganisatie VAB, spelen naast de weersomstandigheden het moment waarop het incident plaatsvond ook mee. “In het weekend zijn er vaak andere bestuurders in het verkeer. Mensen die dagdagelijks naar hun werk rijden, hebben wat meer inzicht in het verkeer dan personen die op uitstap zijn geweest”, zegt Maarten Matienko. “Bij een hagelbui zorg je er best voor dat de lichten aanstaan en dat je je snelheid matigt. Plots op de rem gaan staan, is geen goed idee, want dan moeten de auto’s achter je een manoeuvre uitvoeren. Je kan desnoods ook even de vier pinklichten aanzetten.”

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 bvdl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Video