REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Niet langer een “propagandastunt”: Europese landen sluiten akkoord om Russisch vaccin zelf te produceren

Rusland heeft akkoorden gesloten met bedrijven in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië om het Sputnik V-vaccin daar te produceren. Als het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) het licht op groen zet, heeft de Europese Unie een extra troef in handen om het coronavirus te bedwingen. De zet is wel opmerkelijk: toen het Russische vaccin in augustus via een versnelde procedure goedgekeurd werd, noemde Europa dat nog ongegeneerd een “propagandastunt”.

76 reacties

  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Een beter vaccin is er niet maar door meer dan 2 maanden kostbare tijd verspild te hebben gaat de Europese unie groen licht geven,al zijn er Eu landen die niet op Von der Leyen gewacht hebben en zelf initiatief genomen hebben om hun burgers met sputnik v te vaccineren .Jammer genoeg en zoals steeds kan men in België zeggen ,ik stond erbij en keek ernaar ,met dank aan Beke .
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Ja de Russen vallen alle 5 jaar Belgie binnen dat weet iedereen toch
  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Als ze eens met dezelfde spoed, naar een goed medicijn zouden zoeken. Maar vaccins brengen meer op, dat kunnen ze iedereen aansmeren, en ieder jaar opnieuw.
  • Hugo COOLSAET

    3 jaar geleden
    Rusland heeft in het verleden al bewijzen dat het betrouwbare gegevens verzamelt en bijhoudt. Denken we maar aan de Olympische Spelen in Sotsji 2014.
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    Als Sputnik hier geproduceerd wordt, kan eindelijk het hele kabinet Beke afgevoerd worden.