©  AFP

Britse prins Philip heeft ziekenhuis verlaten

De 99-jarige prins Philip, echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, heeft dinsdag het ziekenhuis verlaten waarin hij was opgenomen voor een infectie en later een interventie aan het hart. Hij keert nu terug naar Windsor Castle.

Bron: BELGA

De prins werd op 16 februari gehospitaliseerd in een privéziekenhuis in Londen, het King Edward VII. Hij onderging in een ander hospitaal ook “succesvol” een interventie voor een reeds eerder bestaand probleem aan het hart.

Op beelden is te zien dat er aan het ziekenhuis een wit scherm werd opgetrokken, om de prins af te schermen van de pers. Toch werd prins Philip wel gefotografeerd, achterin een wagen die het ziekenhuisterrein verlaat.

“De hertog van Edinburgh werd vandaag ontslagen uit het ziekenhuis King Edward VII en is teruggekeerd naar Windsor Castle”, zo staat in een mededeling van het Britse koningshuis. De koningin heeft de voorbije maanden doorgebracht in Windsor Castle, 33 kilometer ten westen van Londen.

“Zijne koninklijke hoogheid wenst zijn dank te betuigen aan het medisch personeel dat hem verzorgd heeft (...) en aan iedereen die hem het beste heeft toegewenst”, meldt het paleis nog.

Philip viert in juni zijn honderdste verjaardag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer