thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Sp.a stelt voor om via indexsprong hogere kinderbijslag te geven aan laagste inkomens

Sp.a wil de sociale toeslagen in het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag, verhogen. Concreet stelt Vlaams parlementslid Hannes Anaf voor om het basisbedrag van de kinderbijslag éénmalig niet te indexeren en die middelen via de sociale toeslagen te gebruiken voor kinderen uit gezinnen met een lager inkomen. Volgens Anaf zouden kwetsbare gezinnen zo kunnen rekenen op 80 euro extra per jaar.

62 reacties

  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    raf peeters, het gaat over een indexsprong op kinderbijslag. Hoeveel gepensioneerden trekken nog kinderbijslag? Zullen er niet veel zijn.
  • bjorn rega

    3 jaar geleden
    dat is discriminatie op basis van inkomen . en straft weer de werkende vlaming
  • Davis Partacus

    3 jaar geleden
    Geef die premie dan ook aan mensen die hard werken en een iets hoger inkomen hebben, deze mensen waaronder ik betalen namelijk de kinderbijslag via belastingen. Ik ben niet van plan om sponsor te worden voor Jan en alleman!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Alweer een indexsprong(de gepensioneerden zullen wel weer betalen).Komaan dat kan men niet menen.Sinds Dehaene zou dit de 7 de zijn,zeven sprongen waar de koopkracht van de gepensioneerden ondertussen ver achteruit is gegaan.Door al die sprongen op 25 jaar heeft men 60 a 100€ minder per maand.Kindergeld is al verdubbeld 2019,zal zo stil-aan wel genoeg zijn zeker.Tal van gepensioneerden kunnen nu al niet meer deftig leven ,laat staan rusthuis betalen.Stop die discriminatie en bestelen van oudere
  • Johan Vervoort

    3 jaar geleden
    Word tijd dat ze eens een premie geven aan alleenstaande mensen zonder kinderen, zij moeten alle kosten alleen dragen gaande van huur, stroom water etc... Plus dat je als alleenstaande nog eens serieus geplukt word door de belastingen hoe fair is dit!