Direct naar artikelinhoud
NieuwsVAF

Vlaams Belang schuift vervanger voor Jef Elbers naar voren bij VAF

Dimitri Hoegaerts is gemeenteraadslid in Brasschaat en werkt voor de Vlaams Belang-fractie in het Europees Parlement.Beeld Foto VB Brasschaat

Vlaams Belang heeft met Dimitri Hoegaerts een nieuw bestuurslid bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) aangeduid. Hij vervangt Jef Elbers, wiens kandidatuur maandag werd teruggetrokken na homofobe uitspraken. Dat meldt De Standaard.

Dimitri Hoegaerts (48) is gemeenteraadslid in Brasschaat en werkt voor de Vlaams Belang-fractie in het Europees Parlement. In het verleden zetelde hij al in de raad van bestuur van de VRT. Volgens de partij is hij de ideale vervanger van Jef Elbers, die aanvankelijk door Vlaams Belang naar voren werd geschoven. Maandag werd zij kandidatuur echter teruggetrokken na homofobe uitspraken.

Volgens Vlaams fractieleider Chris Janssens heeft Hoegaerts “bestuurservaring inzake het vastleggen van algemene strategie, meerjarenplannen en doelstellingen van een (semi-)openbare instelling”. Als voormalig bestuurder bij de VRT is hij bovendien vertrouwd met de werking van het VAF. 

De Vlaamse regering moet Hoegaerts’ kandidatuur vandaag nog formeel bekrachtigen tijdens een (digitale) ministerraad.