(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © REUTERS

WHO beveelt voortzetting vaccinatie AstraZeneca aan

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt "voor het moment" de voortzetting van vaccinatieprogramma's met het vaccin van AstraZeneca aan. Dat heeft de organisatie vandaag meegedeeld tegen de achtergrond van de ongerustheid over het voorkomen van tromboses.

2 reacties

  • Mirelle Vandenbroucke

    3 jaar geleden
    Het WHO en andere hoge instanties MOETEN AstraZeneca wel goedkeuren, omdat dit goedkoopste vaccin (1,4 euro) het enigste is wat veel armere landen hebben of zich kunnen veroorloven (en het is beter dan niets). Men heeft de lat zeer laag gelegd: vanaf 50 % efficiëntie wordt een vaccin al goedgekeurd. Men rekent erop dat landen die zich wél een 10 keer duurder mRNA-vaccin zoals Pfizer kunnen veroorloven, hun volk daarmee zelf veel beter gaan beschermen, maar In België is dat blijkbaar niet nodig.
  • Wilfried Dylst

    3 jaar geleden
    Het WHO beveelt? Waar halen zij het recht om iemand ook maar iets te bevelen? Zij zijn een onpartijdig orgaan dat zich niet heeft te moeten met anderen laat staan bevelen uit te schrijven. Schoon zwijgen want ik beslis nog steeds zelf of mij laat vaccineren en met wat !