Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Besmettingen bij schoolpersoneel met 98 procent gestegen: mondmaskers verplicht in vijfde en zesde leerjaar, voltijds contactonderwijs voor paasvakantie geschrapt

Het aantal besmettingen bij personeelsleden van scholen is op een week tijd met maar liefst 98 procent gestegen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s) die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Bij leerlingen kwamen er 43 procent meer besmettingen bij. De Vlaamse onderwijswereld zit momenteel in een spoedoverleg samen om zich over de cijfers te buigen en zal een mondmaskerplicht invoeren in het vijfde en zesde leerjaar van de lagere scholen de komende twee weken, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bij VTM Nieuws. Ook wordt de week contactonderwijs in de tweede graad van het secundair, net voor de paasvakantie, geschrapt.

202 reacties

  • Eddy Knotsaerts

    3 jaar geleden
    Het gebrek aan (een beetje) discipline bij de jeugd, wordt er hier in België met de paplepel, mee ingegeven. Die kinderen in Chinese scholen al eens bekeken? Die weten nog wat collectief belang betekent. De ieder voor zich mentaliteit in het Westen en vooral in België (nr 1) tot parenterale burnout. Het enige dat hier telt van de wieg tot in de kist, is presteren en werken.
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    De scholen zijn niet het probleem. De samenscholingen 's avonds zijn dat wel. Overal in de bossen staan hele groepen jongeren te roken en te zuipen.
  • Rachid Kourrich

    3 jaar geleden
    en Benneke maar zeggen dat de scholen veilig zijn , ge moet geen minister zijn om te zien dat dit broeihaarden zijn
  • Ann Verschueren

    3 jaar geleden
    Waarom zouden scholen moeten sluiten als je ziet dat hangjongeren 'savonds in groepjes bijeen hangen en hun elektronische sigaretten zitten te delen ?
  • johan kalfas

    3 jaar geleden
    En weer is hij daar met een superidee. Wanneer gaat hij eens beseffen, dat hij met mensenlevens aan het spelen is ? En wanneer dringt het tot hem door, dat scholen wel degelijk broeihaarden zijn ?