Filip Jans van café Monk in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Filip Jans van café Monk in Brussel. © Photo News

Komt er een einde aan wurgcontracten in horeca? “Als mijn café failliet gaat, trekt de brouwer een fles champagne open”

Is de cafébaas nog wel baas in het café? Meerderheidspartij sp.a wil met een nieuwe wet komaf maken met wurgcontracten in de horeca: eigenaars van huurpanden die bepalen wat er tegen welke prijs gedronken wordt en vooral wat niet. "De dag dat mijn café failliet gaat, trekt de brouwer een fles champagne open."

42 reacties

  • Marie claire de bosscher

    3 jaar geleden
    door corona ging een pas geopend café op de fles, de brouwer heeft gewoon alles gepikt, zelfs de persoonlijke kleren en facturen van de uitbater; een echte maffia !
  • Tim De Meester

    3 jaar geleden
    als je het niet kan betalen dan moet je niet beginnen met een horecazaak, ga dan een lening aan ipv een brouwerij te sponsoren
  • Catho Marcelis

    3 jaar geleden
    Brouwerijen huren dikwijls zelf van de pandeigenaars. Als de cafébaas niet of minder huur moet betalen is dat omdat de brouwerij tegen de pandeigenaar heeft laten weten de huur niet te zullen betalen. Dus wie betaalt de rekening? Al zeker niet de ´gulle´ Brouwerij ..
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Enige oplossing is enkel nog lokale bieren van lokale brouwers aanbieden. Laat INBEV eens een koekje eten van eigen deeg. Je moet natuurlijk alle cafés in gans Vlaanderen/BE mee krijgen natuurlijk. Die brolpils moet ik toch niet hebben.
  • nick verheyen

    3 jaar geleden
    Niemand verplicht u om cafehouder te worden