ISOPIX
Volledig scherm
© ISOPIX

Weyts: “De scholen sluiten tot aan de paasvakantie? Ik zal er alles aan doen om dat te verhinderen”

Ondanks de toenemende coronabesmettingen in het onderwijs blijft minister Ben Weyts (N-VA) bij het plan om de leerlingen van het secundair onderwijs na de paasvakantie weer voor 100 procent naar school te laten gaan. Weyts herhaalde op Radio 1 ook zijn pleidooi om leerkrachten prioritair te vaccineren. Ook de Belgische kinderartsen vragen dat de scholen zouden open blijven. Volgens Le Soir ligt een sluiting van de scholen vanaf komende maandag alvast op tafel van het vervroegde Overlegcomité van morgen. 

209 reacties

  • kurt brinckman

    3 jaar geleden
    Vaccineren van leerkrachten ok Maar verkooppersoneel ook dan Die komen met veel mensen in contact en hebben meer werkuren per dag om zo in contact te komen met virus dan de leerkrachten
  • pierre de smet

    3 jaar geleden
    Of het nu raadzaam is scholen te sluiten of niet daar ga ik me niet over uitspreken . De vraag die men moet stellen is waar en hoe worden de kinderen besmet ? Thuis , het openbaar vervoer ? Niemand die daar aan denkt ,De regering niet en de gewone man niet .
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Wat kinderen buiten de schoolpoort doen daar kan Weyts niets aan doen.
  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Zijn we nu ons verstand aan het verliezen ? Scholen zijn niet de oorzaak van de verhoging van de besmettingen , verklaard vandaag Steven De Gucht. Hij heeft volkomen gelijk : De scholen in Spanje zijn op GEEN ENKEL moment gesloten geweest . De toestand in Spanje is nu de beste van Europa. Nederland sloot zijn scholen in november. De cijfers zijn er dramatisch. Het virus zit overal : denkt men werkelijk dat je met de poorten te sluiten, veiliger bent ? Er is nog GEEN vaccin voor onze kinderen !
  • Michael Dubois

    3 jaar geleden
    Dit gaat niet meer om de volksgezondheid maar politike spelletjes, hij zal nooit toegeven dat scholen een grote verspreider zijn.Als de scholen sluiten zijn de kinderen thuis en wie moet ze opvangen, de ouders .. maar die moeten gaan werken..dus die moeten technisch werkloos worden en dat moet de staatdan betalen en daar wringt net het schoentje voor NVA'ers maar voor de horeca kunnen ze premie's genoeg vrij maken.Zo zie je maar waar elke partij echt voor staat he