Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vanmiddag in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vanmiddag in de Kamer. © Photo News

Overlegcomité komt morgen vervroegd samen, De Croo en Vandenbroucke maken zich zorgen over stijgende ziekenhuiscijfers: “Eerder dan verwacht”

Het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land komt morgen vervroegd bij elkaar. Dat kondigt premier Alexander De Croo (Open Vld) aan. Hij en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) maken zich grote zorgen over de stijging van de coronacijfers. Vooral de forse toename in de nieuwe hospitalisaties baart zorgen, aldus De Croo, aangezien die eigenlijk pas voor het einde van deze maand of het begin van april was voorspeld.

49 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Een geluk dat onze ministers allemaal met de auto kunnen gevoerd worden want als ze dagelijks op de trein moesten in de 2de klasse, dan hadden ze al lang kennis gemaakt met de realiteit. Openbaar vervoer is een super verspreider voor wie er nog aan twijfelt.
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Niets meer aan te doen, maar ze moesten vaccineren van jong naar oud. Jongeren bewegen meer en hebben meer contact, dan de actieve bevolking en dan pas de oudere. jongeren en werkenden verplaatsen zich meer en komen met meer mensen in contact. En dan zijn de ouderen ook al passief beschermd. Nu geef je het aan de mensen die zich minder verplaatsen maar vergeet je degenen die beweeglijk zijn. denk aan een piramide, brede basis smalle top, nu is het omgekeerd en dan lukt het nooit.
  • Arne Van Gheluwe

    3 jaar geleden
    Meer controles op thuiswerken, geen sportclubs, strengere avondklok en mondmasker vanaf 10j en we geraken al veel verder
  • Bert Van Dyck

    3 jaar geleden
    Hoelang gaan ze nog wachten om de scholen eindelijk te sluiten ? Daar zit het probleem !!
  • Dirk Keizer

    3 jaar geleden
    De beste stuurlui staan aan de politieke wal! Met een andere regering zou de pandemie al lang voorbij zijn! In plaats van deze verwoestende ziekte gezamenlijk aan te pakken maken sommigen er een politiek spelletje van. Ik vind dat De Croo en VDB het echt niet slecht doen.