De coronacrisis zorgde voor 4,7 miljard euro extra uitgaven. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
De coronacrisis zorgde voor 4,7 miljard euro extra uitgaven. Beeld ter illustratie. © Getty Images

Absoluut record: RVA keerde meer dan 10 miljard euro uit aan uitkeringen in coronajaar 2020

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening, de RVA, heeft in het coronajaar 2020 maar liefst 10,9 miljard euro uitgegeven aan uitkeringen: een absoluut record. Dat blijkt uit het jaarverslag van de dienst. De coronacrisis zorgde voor 4,7 miljard euro extra uitgaven. 

20 reacties

  • Frederic Franke

    3 jaar geleden
    Men betaald al genoeg belastingen om toch iets terug te krijgen als het wat minder gaat, met uitzondering van beroepsdoppers, vooral in Wallonie
  • Geert Roeyaert

    3 jaar geleden
    En hoeveel ondersteuning hebben de ondernemingen gekregen tijdens de lock down ,men praat altijd alleen maar over de uitkeringen slechter alsof de werknemers erom gevraagd hebben iedereen zou het liever anders hebben gezien .
  • Patrick Bee

    3 jaar geleden
    Zoals je weet ,tellen is ook niet hun sterkste kant.Ik geloof er geen bal van.
  • Luc Verbist

    3 jaar geleden
    Even bij elkaar rekenen. Dat is 1.000 per belg per jaar, of dus 3 euro perdag. En dit om onze minder gelukkige medemens een menswaardig bestaan en inkomen te geven. En onder Corona. Dus zonder dergelijke crisis is het eigenlijk maar 1 euro per dag.
  • Annette Van Meervelde

    3 jaar geleden
    Ik heb medelijden met onze kleinkinderen zij gaan voor de rest van hun leven mogen opdraaien voor al dat geld waar nu zo royaal mee gegooid wordt.