Honderden demonstranten manifesteren tegen coronamaatregelen in Ter Kamerenbos: één arrestatie

© Het Nieuwsblad

Enkele honderden demonstranten uit het hele land hebben zaterdagnamiddag in het Ter Kamerenbos geprotesteerd tegen de coronamaatregelen. Hoewel de demonstranten met te veel waren, verliep de betoging toch rustig. Eén persoon werd bestuurlijk aangehouden.

AMG, TIB

De demonstranten verzamelden zaterdag omstreeks 14 uur in het Ter Kamerenbos. Dat gebeurde in het kader van ‘Worldwide Rally’, een oproep van drie Duitsers om op wereldwijd op verschillende plekken te protesteren tegen de coronamaatregelen. De aanwezige betogers droegen geen mondmaskers en van social distancing was geen sprake. In groep maakten ze een wandeling rond het park en daarna werden aan de kiosk in het Ter Kamerenbos nog speeches gehouden. Omstreeks half 4 greep de politie in. “Er was toelating gegeven voor de betoging als de coronamaatregelen gerespecteerd werden en er als er niet meer dan 100 aanwezigen waren. Die voorwaarden werden niet gerespecteerd en wij hebben daarom de manifestatie ontbonden”, vertelt Olivier Slosse, woordvoerder van de politiezone Brussel-Stad/Elsene. “Dat hebben we via de initiatiefnemer van de manifestatie en via berichten via onze drone proberen te bewerkstelligen. De meeste aanwezigen zijn op dat ogenblik vertrokken. Om kwart over 4 werd één persoon bestuurlijk aangehouden. Eerder op de dag werden ook al drie arrestaties uitgevoerd aan het Centraal Station bij een eerdere manifestatie.”

Initiatiefnemer Ezra Armakye (27) was tevreden over de manifestatie. “Wij zouden met nog met veel meer kunnen zijn als onze overheid de bevolking niet hopeloos angstig en depressief maakt. We zijn hier aanwezig om onze vrijheid op te eisen. Daarnaast worden vele groepen niet gehoord en zijn het de media die eenduidig verslag uitbrengen.”

Sofie Van Assche uit Doornik kwam ook betogen om haar vrijheid te herwinnen. “Ik kan er niet meer tegen als ik zie hoe de waarheid verdraaid wordt. Ik ga niet ontkennen dat er een virus is, maar de manier hoe onze regering er mee omgaat, is verkeerd. In plaats van te focussen op de gezondheid van de Belgen, wordt er enkel angst gecommuniceerd. We moeten binnen blijven en moeten gevaccineerd worden, maar tegelijkertijd kan iedereen wel nog naar de McDonalds gaan en wordt een slechte levensstijl aangemoedigd. Logisch is dat helemaal niet.”

Ook Evy Van Eynde uit Dilsen-Stokkem begrijpt het huidige beleid niet. “Ik heb twee tienerdochter en hun jeugd wordt volledig afgenomen. Tegelijkertijd worden dingen beslist als een kieken zonder kop. Risicogroepen moeten beschermd worden, maar de manier waarop dat nu gebeurt, is niet goed. Er zijn menselijkere manieren om hier mee om te gaan.”

 ©  amg

 ©  amg

 ©  amg

 ©  amg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen