Archiefbeeld. Unia-directeur Els Keytsman. (24/06/2019)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Unia-directeur Els Keytsman. (24/06/2019) © BELGA

Unia ontvangt recordaantal klachten over racisme

Het gelijkekansencentrum Unia heeft vorig jaar 3.684 meldingen over racisme ontvangen. Dat zijn er gemiddeld tien per dag. Het is bovendien een stijging met 50 procent in vergelijking met 2019. "En dat is slechts het topje van de ijsberg", zegt Unia-directeur Els Keytsman in De Zondag.

22 reacties

  • Pieter Verhulst

    3 jaar geleden
    Gelukkig zijn Turken niet racistisch, zie maar hoe graag ze Koerden zien. Of Marokkanen die beste vriendjes zijn met mensen uit Centraal Afrikaanse landen. Of Noord-Afrikanen ten opzicht van Aziatisch landen. Maar het is gemakkelijk elke keer racist te roepen als je iets niet krijgt of mag of als je gestraft wordt. Vergelijk het met een kleine aan de kassa als hij geen snoepje krijgt.
  • Pieter Verhulst

    3 jaar geleden
    Je hebt natuurlijk ook ouders die klacht indienen omdat de politie hun kinderen, die nota bene anderen hebben overvallen, hard aanpakken. Het kan toch niet dat je overvallende tieners een nachtje in de cel houdt ?
  • DIRK SPRANGERS

    3 jaar geleden
    Wat ik me echt af vraag...is er al ooit in de omgekeerde richting gekeken ? Daar heb ik sterk mijn twijfels over.
  • julien drutti

    3 jaar geleden
    Die zijn vooral bezig met hun goedbetaalde jobkes te houden ,het zijn zij die dit levend houden en dus ook altijd op dezelfde mensen hun kap zit want anders hadden ze geen klachten .
  • Merlijn Picavet

    3 jaar geleden
    Unia de moderne inquisitie, zoveel heksenjachten en propaganda voor de opgelegde nieuwe religie. Het is zover dat werkgevers eerder een autochtoon ontslagen dan een allochtoon, niet omdat hij beter is maar om alle Unia repressie te vermijden.