Vanuit Hawaï zal de NASA met een infrarood telescoop de passerende asteroïde observeren.
Volledig scherm
Vanuit Hawaï zal de NASA met een infrarood telescoop de passerende asteroïde observeren. © AFP

Grote asteroïde vliegt vandaag relatief dicht bij de Aarde

De grootste asteroïde die volgens wetenschappers dit jaar dicht bij de Aarde komt, vliegt vandaag langs onze planeet. Het hemellichaam met de naam 2001 FO32 nadert onze aardbol dan tot ongeveer 2 miljoen kilometer. Dat is meer dan vijf keer zo ver als de afstand van de Aarde tot de Maan. De diameter van het object bedraagt enkele honderden meters.

15 reacties

  • Staaf De Slovere

    3 jaar geleden
    @Tonny, bangmakerij. Géén kans in de 1e honderd jaar dat die op aarde stort. Staat zelfs niet meer op de Sentry Risk Table. En ja ik heb het opgezocht.
  • Tonny Deruytter

    3 jaar geleden
    2004 mn ofwel apophis genoemd das een killer op komst is volledig uit ijzer 2029 kan het al prijs zijn ofwel 2036 zijn omwenteling duurd 7 jaar zoek anders deze eens op. Is met een reden dat ze er nooit over praten.
  • MARCEL GOOSSENS

    3 jaar geleden
    Dus dan hebben we volgende week weer een nieuwe verzonnen variant bij in het rijtje
  • Nick Lersberghe

    3 jaar geleden
    @Bern Vermeulen Ze tracken sowieso enorm veel objecten, melden dat er 1 in de buurt komt vergt niet zoveel moeite. Niemand focust op 1 object tenzij er grotere plannen voor zijn, zoals het landen van een toestel.
  • alex leppens

    3 jaar geleden
    Hopelijk op het parlement tijdens de zoveelste crisis vergadering. Dan kan België terug starten met een eerlijke regering.