Conner Rousseau speechte vanuit een digitaal gecreëerd veld van rode rozen.
Volledig scherm
Conner Rousseau speechte vanuit een digitaal gecreëerd veld van rode rozen. © RR

Sp.a wordt ‘Vooruit’: “Traagheid, stilstand en achteruitgang doorbreken”

UPDATEVanaf vandaag draagt sp.a de naam ‘Vooruit’. Voor partijvoorzitter Conner Rousseau betekent de nieuwe naam van de Vlaamse socialisten een breuk met de “oude politiek”, zei hij tijdens een digitaal lanceringsmoment. “We beginnen aan een nieuw avontuur door elke dag te luisteren en zaken te doen bewegen om zo de traagheid, de stilstand en de achteruitgang te doorbreken.”

102 reacties

  • Marcel Desmet

    3 jaar geleden
    Als vrije kiezer stemde ik al eens op iemand van rood. Maar met zo een ingesteldheid om zelfs een bekende concertzaal te willen vernietigen zal dat niet meer kunnen, blijkbaar is de naam belangrijker dan de inhoud voor dat manneke.
  • Lode vleminckx

    3 jaar geleden
    Onder die naam hadden ze vroeger: kruidenierswaren,krant, apotheken enz en ze zijn allemaal bankroet gegaan. Ze weten dus wat hen te wachten staat.
  • Jan Desmet

    3 jaar geleden
    Ik noem ze vooral, Kapitalistische socialisten. Niks nieuws onder de zon !
  • boris paesen

    3 jaar geleden
    Ze schamen zich zo hard dat ze het woord socialist uit hun nieuwe naam verwijderen. Denken ze nu echt dat de kiezer nu gaat denken dat ze nu geen dieven meer zijn.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Het woord 'avontuur' zegt genoeg... Gaat de zusterpartij PS ook de 'oude politiek' vaarwel zeggen, of gaan de schandalen in Wallonië zich blijven opstapelen? Geen 'avontuurlijke woorden', maar daden, mijnheer Rousseau. U kunt het goed uitleggen, mateke, we zullen zien hoe goed uw partij nog scoort bij de volgende verkiezingen. Hopelijk loopt uw 'avontuur' goed af; vele mensen verkiezen zekerheid boven avontuur!