Dirk Devroey.
Volledig scherm
Dirk Devroey. © Photo News

Dirk Devroey wil er voor vier weken het blok op: "Ik pleit voor échte lockdown”

VUB-professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey pleit voor een echte lockdown om de crisis het hoofd te bieden. Dat heeft hij gezegd in De Zevende Dag op één. 

60 reacties

  • Jef Krols

    3 jaar geleden
    Ga zeker niet binnen blijven. Heb buitenlucht nodig voor mijn gezondheid. 36 jaar in de bouw gewerkt nooit de griep gehad. Schaf het openbaarvervoer af, dit zijn echte broeihaarden. Nu het mooie weer gaat beginnen na een lange winter zullen ze ons nog eens opgaan sluiten. Geen goed idee.
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Ik denk dat de berekening veel breder moet gemaakt worden. Een lockdown heeft een grote impact. En bovendien zullen we daarna nog meer versoepelingen willen en nemen. Enfin, we maken ons klaar voor lockdown 3. Het goede weer komt er aan en Van Ranst wil weer populair zijn. Of dat nu gaat lukken in deze come-back-strategie?
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    En eten moeten we niet meer doen?
  • Miguel Duro Gonzalez

    3 jaar geleden
    Mr Boydens waarom is China corona vrij ? Omdat de mensen daar luisteren en doen wat er gevraagd wordt in tegenstelling tot hier.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Inderdaad: de blok erop! Deze regering wil kost wat kost de scholen openhouden. Weten ministers dan niet dat jongeren nu massaal hun ouders en grootouders besmetten? En dan maar verwonderd zijn dat er meer mensen in de ziekenhuizen en misschien wel op kerkhoven belanden? Waarom niet de enige mogelijke 'korte pijn'?