Antwerps gouverneur Cathy Berx op ATV.
Volledig scherm
Antwerps gouverneur Cathy Berx op ATV. © Screenshot ATV

Antwerps gouverneur Berx: ”Besmettingen bij kappers in stijgende lijn”

Na biostatisticus Geert Molenberghs gisteren, heeft ook Antwerps gouverneur Cathy Berx gesignaleerd dat de besmettingscijfers bij de kappers en andere (niet-medische) contactberoepen, in stijgende lijn zitten, zei ze in ‘Wakker op Zondag’ op de Antwerpse regionale tv-zender ATV. Ook infectiologe Erika Vlieghe verklaarde op ‘De Zevende Dag’ dat een nieuwe sluiting van de kapperszaken “tot het plan B” van de experten behoorde. 

98 reacties

  • Wendy Pauwels

    3 jaar geleden
    Treinen inzetten alleen voor naar werk of school geen plezier tochtjes.bussen net zelfde werk of school.en dan als er te vel openbaar gevoerd nodig hebben niet meer dan bepaald aantal leerlingen. Vaccineren iedereen eerste vaccin nu nadien als iedereen ze heeft dan pas 2de.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Jouw maatregelen werken dus totaal niet Berx, bol het af.
  • Thierry Piette

    3 jaar geleden
    Als de kappers nu wel kunnen gecontroleerd worden of ze de protocols volgen, waarom kon dat dan al niet vorige zomer? Je hebt agenten, mensen van Sociale en Economische inspectie die alle ondernemers kunnen controleren of ze de protocols opvolgen. En zij die de regels volgen mogen blijven werken en zij die hun voeten vegen aan de regels, gewoon minstens 1 week sluiten en de gekregen steunmaatregelen terug betalen. BTW, ik ben zelf kapper en volg de opgelegde regels voor 100%.
  • Marianne Fritz

    3 jaar geleden
    Geloof dit echt niet. Maar over besmettingen in sport zoals voetbal daar moet zeker niets gebeuren, hé beste Mevr./politici/virologen? Als er dan al zijn bij kappers, dan waarschijnlijk bij diegene die zich niet aan de opgelegde maatregelen houden. Die zitten in alle sectoren.
  • Aljosja Vandenberghe

    3 jaar geleden
    De kappers waren al maanden dicht en de cijfers stegen nog . Mischie nu eens niet essentiele winkels sluiten om dan eens het effect te meten ?