Caroline Desir, Ben Weyts, Lydia Klinkenberg.
Volledig scherm
Caroline Desir, Ben Weyts, Lydia Klinkenberg. © BELGA

OVERZICHT. Gesloten refters en gespreide speeltijden, maar geen afstandsonderwijs: dit zijn extra coronamaatregelen in het onderwijs

De scholen blijven open, maar er komen wel wat extra omkaderende maatregelen om de periode tot de paasvakantie te overbruggen. Dat hebben de verschillende ministers van Onderwijs beslist na overleg met het onderwijsveld. Op een persconferentie gaf Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) uitleg over de nieuwe maatregelen voor het onderwijs. De eetzalen sluiten, lunchen in buitenlucht of in eigen klaslokaal wordt verplicht en ook de speeltijden moeten gespreid worden op de Vlaamse scholen. 

235 reacties

  • Monique Boeckaerts

    3 jaar geleden
    Kappers doen hun best om coronavrij de klanten proberen te ontvangen. Deze kappersscholen blijven open maar sturen lln. op stage bij de kapper. Is dit wel een goed idee voor de kapper en voor de klant?
  • Jacqueline Feteris

    3 jaar geleden
    Met Ben Weyts kan je echt lachen in plaats van eens goed na te denken wat hij moet doen. De scholen weer op afstandsonderwijs zetten de gene die zich daar niet aan houden gewoon een boete geven.
  • Bertrang Russell

    3 jaar geleden
    Sluit de refters in de fabrieken. Het zijn echte broeihaarden.
  • marcel vandermaesen

    3 jaar geleden
    scholen 1 maand sluiten, de grote vakantie een week later beginnen, dan kan het toch zo veel niet maken. + vanaf volgende week lockdown
  • johan vermeire

    3 jaar geleden
    En na school allemaal gezellig samen op de bus tram of trein...