ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen stijgt met maar liefst 42 procent, aantal hospitalisaties met 22 procent

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is met maar liefst 42 procent toegenomen. Voor het aantal ziekenhuisopnames gaat het om een stijging van 22 procent. Dat blijkt vanmorgen uit voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. De cijfers kunnen volgens het crisiscentrum deze ochtend wel nog aangepast worden.

128 reacties

  • Saskia De Clercq

    3 jaar geleden
    @dirk wils, nu mag je mij eens uitleggen waarom voetballers, wielrenners of andere sporters voorrang moeten krijgen ten opzichte van alle andere inwoners van België :) Het is niét zo dat deze een levensnoodzakelijke job uitoefenen. Die kunnen evengoed thuisblijven, voetbal etc heeft niemand nodig.
  • dirk wils

    3 jaar geleden
    Vaccineer eerst de leraars,de politie,de voetballers,de wielrenners,de atletiekers en dan de politiekers en als er dan nog wat overschiet de 65+.de rest van het volk moet maar thuisblijven of werken.
  • roland miseur

    3 jaar geleden
    Heeft er al iemand aan gedacht om deze vaccinatieprocedure door het leger te laten plannen ? Zij zijn mi de enige die bekwaam zijn om dergelijke grootschalige oefening uit te rollen. Zet een legertent op elk kerkplein en maak er een 24 uur dag van.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Het nieuws verhult dat er massaal vaccinaties van 65-plussers in de arm van politieagenten belanden. Schoolgaande jongeren besmetten massal hun ouders en grootouders; ziekenhuizen liggen weer vol. De vaccinatiecampagne is net de processie van Echternach. Zei u niet in 'De Zevende Dag' dat wij u mochten afrekenen op het vlotjes en eerlijk verloop van de vaccinatiecampagne, mijnheer de minister? Waarom moeten scholen persé open als u zelf zegt dat er TE veel besmettingen zijn?
  • Sofie De Smedt

    3 jaar geleden
    Het ging toch goed allemaal zei men toch.