Janet Yellen, Amerikaans minister van Financiën
Volledig scherm
Janet Yellen, Amerikaans minister van Financiën © AFP

VS gaan belastingen op bedrijven verhogen

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft plannen in de steigers om de bedrijven meer belastingen te laten betalen. Dat moet de gigantische investeringsplannen, vooral infrastructuurwerken, bekostigen. Dat vertelde Amerikaans minister van Financiën Janet Yellen, in het Huis van Afgevaardigden.

3 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Heel goed. Zo zullen polluerende bedrijven rapper converteren naar milieuvriendelijk en het geld zoals altijd gaan rapen in die gigantische investeringsplannen. De oude wereld die zich vernieuwt.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Het is niet meer dan normaal dat bedrijven mee betalen voor infrastructuurwerken. Voor het grootste deel zijn die trouwens ten bate van bedrijven. Wat zouden die zijn zonder wegen, kanalen, havens, luchthavens, goederentreinen, waterbedeling, verwerking van hun afval, onderwijs en gezondheidszorg voor hun werknemers en zelfs steun tijdens een pandemie. Waarom zou gratis moeten bestaan voor ondernemers, HUGO Wils.
  • HUGO Wils

    3 jaar geleden
    In Amerika leidt dit tot enorm banenverlies en het zal de laagverdieners nog meer richting armoede duwen.Bedrijfsleiders aldaar laten zich niet intimideren door de vakbonden,als die er al zijn!