Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerpen

Antwerps burgemeester Bart De Wever permanent bewaakt voor dreigende aanslag uit drugsmilieu

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.Beeld Photo News

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wordt sinds vorige week permanent bewaakt omdat drugscriminelen mogelijk een aanslag beramen.

De Antwerpse burgemeester wordt voortaan de klok rond beveiligd door de politie. “Het regime is nog strenger dan de vorige keer, toen ik door extremisten werd bedreigd. Het is wat het is”, klinkt het bij De Wever.

Voor De Wever is het de tweede keer dat hij ‘close protection’ krijgt van specialisten van de federale politie. Dat gebeurde ook al zes jaar geleden nadat in Verviers een islamitische terreurcel was uitgeschakeld. De lijfwachten gingen toen mee op skivakantie met het gezin De Wever en liepen in het kielzog van de burgemeester mee de Antwerp Urban Trail.

Eerder werd zijn woning al eens belaagd door een man die een bijl door de voorruit gooide. Sindsdien staat er een politiecamera op de oprit van de burgemeester in Deurne.

Nu zouden de bedreigingen uit de richting van de drugsmaffia komen, al wil het parket of de politie daarover niet officieel communiceren. Na de operatie Sky tegen de drugsmaffia nam burgemeester De Wever geen blad voor de mond.

“Er is paniek in dat milieu. Heel veel mensen liggen ongerust in hun bed, anderen zijn hun koffers aan het pakken. Sommigen lopen met het zweet op hun rug rond in Dubai”, zei De Wever twee weken geleden bij VTM Nieuws.