Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geen afstandsonderwijs voor het lager en secundair onderwijs komende week

De schoolpoorten van lagere en middelbare scholen blijven dicht vanaf maandag, alle lessen worden opgeschort, zo verklaarde Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na het Overlegcomité. Er heerste even verwarring over afstandsonderwijs, maar de onderwijspartners hakten de knoop door: er komt volgende week geen afstandsonderwijs voor het lager en secundair onderwijs. “Er was ook geen ruimte meer voor digitaal onderwijs", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

302 reacties

  • Adrian Jaron

    3 jaar geleden
    Ik snap het niet waarom dat ze zeggen dat de middelbaare scholen sluiten als in het meeste scholen nog examens zijn en aleen GO! Onderwijs sluit volledig omdat ze toch geen paasexamens hebben veel onduidelijkheden eigenlijk.
  • Jacqueline Sels

    3 jaar geleden
    Luc Meskens, het is geen week vakantie in het secundair: examentoezichten, examens verbeteren, rapporten schrijven, dossiers aanvullen, veel klassenraden, ...
  • Quiten Vanloo

    3 jaar geleden
    "Kinderen worden niet besmet op school" Serieus? Ik woon tussen 2 lagere scholen, geloof me, die kinderen spelen alsof er niets aan de hand is tussen de pauzes, volcontact etc & als je denkt dat die leerkrachten daar opletten, rustig klapke doen, wat op de gsm zitten tokkelen & that's it. Die maatregelen en regeltjes vallen weg na het eerste lesuur bij de meeste. Maar Weyts die geen dag in het onderwijs heeft gestaan en momenteel helemaal geen voeling heeft met leerkrachten zal het is zeggen
  • Franc saas

    3 jaar geleden
    Heel veel ouders slagen er niet in on zelf voor hun kinderen te zorgen hé, door de luxe die ze willen hebben moeten ze beiden gaan werken en hebben ze voor hun kinderen geen tijd.Als ik trouwde werkte mijn vrouw , na ruim 2 jaar dachten we aan kinderen , we kregen een dochter ..wij besloten ,mijn vrouw bleef thuis , en ja ,je valt op 1 inkomen, geen 2 auto's maar 1 auto en geen dure auto !! geen merk kledij en geen 2 keer of meer per jaar op reis !!
  • Michel Oyen

    3 jaar geleden
    Leerachterstand, loze woorden blijkbaar is en weekje extra verlof nodig voor de kids. Laat de lkr daar aub die het nodig hebben remediëren. Het gezond verstand is bij veel ministers zoek. Of hadden ze zelf een leerachterstand want de adviezen werden volledig genegeerd en men besliste het omgekeerde van wat de virologen hebben voorgesteld. Het komt NIET goed. Te veel gaten in deze kaas. Alweer.