ALS-patiënt Alain Verspecht.
Volledig scherm
ALS-patiënt Alain Verspecht. © Alain Verspecht

“Als ik besmet raak, ben ik verloren”: ALS-patiënt Alain (52) doet pakkende oproep om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren

Een ALS-patiënt uit het Oost-Vlaamse Laarne heeft een pakkende oproep gedaan om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Al een jaar leeft Alain Verspecht (52) op advies van zijn arts in absolute quarantaine, omdat zijn ernstige zenuw-spierziekte hem extra kwetsbaar maakt. “Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts ingeschat op nul procent. Als ik besmet raak, ben ik verloren”, zegt hij.

31 reacties

  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Dat hij daar een oproep voor moet zegt al genoeg.
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Geef de actieve werkende bevolking voorrang. een 70+
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Thierry Jonnaert, helaas neen. Je kan je vaccinatie niet aan iemand weggeven. En 't is niet omdat de agenda van de prutsers in Brussel zegt dat die groep in april/mei gevaccineerd zal worden, dat het ook in april/mei zal gebeuren. Zoals het nu loopt gaan ze nog een pak langer moeten wachten. En Jonas, als er niet zoveel meer in de wachtrij staan volgens jou, hoe komt het dan dat de reservelijsten waar je voor in kan schrijven, keer op keer in no time volgeboekt zijn?
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    De realiteit is hard. Maar in Mol in de kliniek liggen momenteel jonge veertigers zonder aandoeningen aan de beademing. Gasten die buiten moesten zijn om te werken zodat de maatschappij kan draaien. Ik ga dus niet hypocriet zijn door te zeggen dat deze ALS patiënt zijn vaccin dringend moet krijgen. Hij is geen risico voor anderen.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Ben ook risico patient en mijn mag hij krijgen