David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

OVERZICHT. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft stijgen, maar opnieuw minder snel

De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Dagelijks belanden 229 mensen in het ziekenhuis, een toename van 23 procent in vergelijking met de week ervoor. De besmettingen stijgen opnieuw iets minder fel dan gisteren. Het aantal overlijdens blijft stabiel. Dat blijkt uit de jongste resultaten van het gezondheidsinstituut Sciensano. 

17 reacties

  • Filiep Lapeire

    3 jaar geleden
    Wacht nu komt de lente er nog aan en dan nog wel met een zomer tijd.
  • Geens Rik

    3 jaar geleden
    Zoals voorspeld. Spelen met de cijfertjes zullen groot gelijk van virologen en politici bevestigen. Vanaf maandag zullen we de kentering reeds gaan zien.
  • gina duribreux

    3 jaar geleden
    dat is niet moeilijk tis weekend wacht tot na manman alsof eerste weekend is gelieve naar verleden te kijken hoe is mogelijk en dit na jaar kleuterschool aan werk
  • Jean Driesen

    3 jaar geleden
    Pascale Leese, de eerste maatregelen zijn zeker al begonnen. Tien dagen geleden werd er besloten om de versoepelingen terug te schroeven en dat is natuurlijk ook een maatregel invoeren. Daarbij zijn de meeste mensen, door de aankondigingen, opnieuw wakker geschud en houden ze zich beter aan de maatregelen, dat is ook al een verbetering. En uw opmerking over dat "slimme virus" is voor mij de nagel op de kop: het is inderdaad een slim virus, slimmer dan de meeste virologen!
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Kinderen lopen thuis en op straat veel meer risico op besmetting dan in hun school bubbel. Ouders en ook grootouders zijn mede de dupe.