Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Meer dan 700 patiënten op intensieve, nieuwe besmettingen en hospitalisaties blijven minder snel stijgen

De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nu nog met 27 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 22 procent. Er liggen intussen 701 coronapatiënten op intensieve zorgen. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van het gezondheidsinstituut Sciensano, dat door de huidige epidemiologische situatie opnieuw elke dag een dagrapport publiceert.

53 reacties

  • Stefanie van Dijk

    3 jaar geleden
    Ik heb begrip voor de maatregelen maar dat neemt wel af na een jaar jo-jo-en, waarom telkens als het iets beter gaat versoepelen en vervolgens weer terug moeten verstrengen, dat kan 1x maar dan weet je toch dat je het beter wat langer volhoudt, maar neeee want de scholen moeten open en oei de economie (die overigens meer schade ondervind van het jo-jo-en dan voordeel) nu is de rek er wel een beetje uit bij mij hoor
  • michel ven

    3 jaar geleden
    Wat is het nut om je te laten testen? Je wordt enkel bij de cijfers in rekening gebracht. 95% moet gewoon thuis uitzieken... Zonder effectieve medicatie
  • Pascale Leese

    3 jaar geleden
    @ Madou : vele zaken zijn zo ingericht dat men niet als sardientjes opeen gepakt zit. Er zijn uitzonderingen, idd daar waar het kassa kassa is dat telt. Als u denkt dat Take Away de vaste kosten dekt, heeft u nog nooit met een kleine zelfstandige, ik benadruk, kleine zelfstandige gesproken. Kleine of startende zelfstandigen moeten wel officieel werken om hun rekeningen te betalen. Dit ivm uw opmerkingen over 'zwarte kassa', enkel de kapitaalkrachtigen kunnen zich dit permitteren.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Yana Devrekere: het werd al langer aangekondigd dat de vaccinatie kosteloos is.
  • Freddy Madou

    3 jaar geleden
    We hebben gezien als de restaurants terug open gingen, ze zaten op elkanders schoot om te kunnen eten, voor een restauranthouder telt maar 1 zaak de kassa gelijk hoe hij gevuld wordt, natuurlijk de goeie bekopen het met de slechten, en bovenal ze worden nog rijkelijk gesteund terwijl ze Take away doen daar telt de witte kassa niet, laat iedereen met een bankkaart betalen en er zullen veel restaurants sluiten zeker weten.