Lieven Maesschalck geeft advies om dat buikje eindelijk weg te werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Maesschalck geeft advies om dat buikje eindelijk weg te werken. © Getty Images/ rv

Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies

Als je gaat bewegen en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Topkinesist Lieven Maesschalck en zijn team geven advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest.

108 reacties

  • Goossens Bjorn

    2 jaar geleden
    Gewoon leren aanvaarden dat je geen 18 meer bent..
  • Markos Botsaris

    2 jaar geleden
    Ouderdoms charme...
  • willy vangeel

    2 jaar geleden
    kijk eens in de snoepkast van mensen boven de 100kg
  • Joel Vandermeeren

    2 jaar geleden
    Sporten oh zo gezond tot ze hun knieën en andere gewrichten hebben door het sporten. Door de sportblessures moeten de werkende collega's ook meer werk doen. Alles met mate zou beter zijn. Niet iedereen is hetzelfde. Als je slank bent kan je ongezonder zijn dan iemand met een paar maatjes meer. De gezondheid van de mens heeft met meer dingen te maken dan alleen sporten Elke mens is verschillend maar ze gooien ze op dezelfde hoop
  • Jozef Vermeulen

    2 jaar geleden
    Waarom moet het buikje weg?
  1. Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
    PREMIUM

    Annelies heeft vorm van ontste­kings­reu­ma en is pijnvrij dankzij plantaardi­ge voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?

    Na de geboorte van haar dochter kreeg auteur Annelies Van Mol last van onverklaarbare ontstekingen en pijnen. Het bleek de ziekte van Bechterew te zijn, een vorm van ontstekingsreuma. Omdat ze zich niet goed voelde bij de medicijnen die ze moest nemen, begon ze oplossingen te zoeken via voeding. Een plantaardig dieet slaat momenteel aan om medicatie- en pijnvrij te blijven. Reumatoloog Philippe Caron (UZ Gent) vertelt hoe voeding bij dit soort aandoeningen kan helpen. En is dat de enige oplossing?
  2. “Afvallen draait niet alleen om wat je eet”: waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?
    PREMIUM

    “Afvallen draait niet alleen om wat je eet”: waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?

    In de hele wereld neemt obesitas dermate toe dat de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) het als een epidemie beschouwt. Ook in België gaat het niet de goede kant op: de helft van de Belgen lijdt aan overgewicht. Maar waarom krijgen meer mensen met overgewicht te maken en waarom lukt het niet om levenslang een gezond gewicht te houden? Voedingswetenschapper Hella Van Laer legt het uit op de Wereld Obesitas Dag en geeft advies om wél succesvol af te vallen. “Het is ontzettend belangrijk dat we de mechanismen achter ons eetgedrag kennen.”