Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar minder fel

De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nu nog met 17 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 18 procent. Er liggen nu 739 coronapatiënten op intensieve zorgen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het gezondheidsinstituut Sciensano.

4 reacties

  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    En 1000 personen in de ICUs tegen 10 april. Wat een hype rond een "minder felle stijging" in de kristallen bollen van krantenkoppen die dan a.h.w. als daling wordt geduid. Het zal een stijging-daling zijn dan. Stijgende cijfers, dalend inzicht. Je vraagt je haast af of op die manier water onder de boeg komt van het containerschip van de versoepelingen, met de opening van de infectieuze scholen, de horeca en alle tierelantijnen, los te trekken door de XXL Lobby van de Indifferentie.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Na het weekend is er altijd een daling. In het weekend gaan de meeste niet naar de dokter en wordt er minder getest. De labo's werken niet. De cijfers worden later doorgegeven.
  • Peter Van de Velde

    3 jaar geleden
    En als we de dagcijfers bekijken vanaf 27 maart zien we een serieuze daling. Hier in volgorde tot gisteren. 6123/5332/4694/2179 .En dit kan nog niets te maken hebben met de ,,plaspauze' '. ( Heu paaspauze).Maar dit zal omdat ze telkens de voorbije 7 dagen de gemiddelden uitrekenen pas zichtbaar zijn binnen paar dagen. We waren op de goede weg, ook zonder de kappers te sluiten! :-(
  • Regina Blanckaert

    3 jaar geleden
    Als je de dagcijfers bekijkt is er toch een daling en geen stijging,ma22/3 getal 6274 en vr 26/3 geven ze 5503 ,ze geven altijd procenten in vergelijking met de week ervoor