Wie wil isoleren, zal iets dieper in de buidel moeten tasten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie wil isoleren, zal iets dieper in de buidel moeten tasten. © Recticel

Opnieuw donkere wolken boven bouwsector na coronaklap: bouwmaterialen tot 30 procent duurder

Bouwmaterialen als hout, staal en isolatiemateriaal zijn de voorbije maanden tot wel 30% duurder geworden, onder meer wegens grondstoffenschaarste. Dat zet mogelijk een rem op de sector, nét nu die aan een relance na de coronacrisis bezig is. Moet je je zorgen maken als je wil (ver)bouwen? 

15 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    En als woningen duurder worden is dat ook weer een reden om het KI en de onroerend goed belasting aan te passen. Dan kunnen de huren ook weer stijgen. Allemaal te betalen met die 0,7% inflatie en die indexaanpassing binnen een jaar 3.
  • Kris De Backer

    3 jaar geleden
    In plaats van te focussen op peanuts, kijk liever naar wat macro-economisch aan de hand is! Azië geeft zichzelf voorrang, waardoor Europa een gigantische economische crisis te wachten staat. Open jullie ogen nu eens! Nu praten we nog over de doden en zieken door Corona, maar het echte drama gaat nog komen, namelijk de crisis die aan miljoenen en miljoenen hun inkomen zal kosten, armoede wordt ons deel. Stop de waanzin en open de economie zodat het economisch evenwicht kan terugkeren!!
  • Simonne De Pauw

    3 jaar geleden
    Jeroen Sterkens, ge kent de marges precies goed in de bouw...
  • alain bourlau

    3 jaar geleden
    Ja onze inflatie is 0.70 % voor wie dat gelooft
  • Lieven Van Houdt

    3 jaar geleden
    Niet alleen de bouwers zullen dit voelen. Alle huiseigenaars zullen dit voelen, aangezien de brandverzekeringen ook duurder zullen worden. deze zijn immers gekoppeld aan de ABEX-index en die index stijgt als de kostprijs om een huis te bouwen stijgt. Weeral kassa-kassa voor de verzekeraars.