Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Coronacijfers stijgen minder snel, gisteren 319 ziekenhuisopnames

De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog met 15 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 14 procent. Er liggen nu 738 coronapatiënten op intensieve zorgen. Gisteren werden er 319 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een triest record sinds 20 november vorig jaar. 295 patiënten mochten het hospitaal verlaten. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.

14 reacties

  • Chris Ysebaert

    3 jaar geleden
    De boodschap die ik van een dokter in een kliniek kreeg was heel duidelijk. 25 jaar geleden hadden we veel meer personeel. Er is de laatste jaren zoveel op personeel bespaard dat we amper nog een normale situatie aankunnen en er mogen dan ook nog geen mensen uitvallen. Er is gewoon te weinig personeel voor een crisis als deze. Je oogst wat je zaait.
  • Danny Buyse

    3 jaar geleden
    @Anneke Brusselmans, correcte reactie waar ik het volledig mee eens ben. Zo zijn ze al meer dan een jaar bezig. Mensen optillen en verplaatsen die enorm zwaarlijvig zijn is fysiek belastend maar het is vooral de mentale taferelen die zich daar afspelen op de IC. Ik kan best begrijpen dat er sommigen voor de camera zich emotioneel niet meer kunnen houden.
  • Rudy Van Daele

    3 jaar geleden
    Top met vaccineren met Astra wat slecht is voor mensen onder de 60 kan nooit goed zijn voor mensen boven de 60. Zitten die anders in elkaar?
  • Lucas Janssen

    3 jaar geleden
    Ik krijg de indruk dat de vaccinatiecentra niet veel meer binnenkrijgen van de vaccins. Misschien moeten de besmettingscijfers nog meer stijgen?
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Waarom worden corona besmetten voorrang verleent op IC. Zijn ze beter dan andere patiënten die moeten wachten op hun dringende ingreep?