President Donald Trump.
Volledig scherm
President Donald Trump. © EPA

Twee agenten klagen Trump aan vanwege bestorming Capitool en eisen elk 64.000 euro

Twee politieagenten van het Capitool hebben een klacht ingediend tegen de gewezen Amerikaanse president Donald Trump voor het aanzetten tot geweld. Bij de bestorming op het Capitool op 6 januari is een agent omgekomen en zijn tientallen anderen gewond geraakt. Ze eisen elk 64.000 euro.

7 reacties

  • Jan Van Bavel

    3 jaar geleden
    Trump probeert steeds de schade te minimaliseren, en het is nooit zijn schuld
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    Indien de familieleden van zelfs maar 10% van het totaal aantal dodelijke slachtoffers van het wanbeleid gevoerd door Donald Trump inzake Corona een vergelijkbare som van $75.000 gaan eisen in een rechtszaak tegen Trump, dan gaat zijn hele imperium met een waarde van 2 tot 3 miljard dollar helemaal in rook op. De vraag is dan of hij dan nog zin heeft om nog eens een keer president te worden van de VS. Indien echter 100% in actie schiet tegen Trump, dan krijg je met $7500 een zelfde resultaat.
  • willy zachel

    3 jaar geleden
    Terecht er moesten méér klachten en vragen op schade vergoeding komen alkes schaden is enkel en alléén de schuld van Trump die daar zeer duidelijk iedereen daar heeft voor opgeroepen en ook duidelijk naar het capitool heeft verwezen !
  • Carl Op de Beeck

    3 jaar geleden
    Volledig terecht. Het zal je maar overkomen letsels op te lopen vanwege iemand die, zonder scrupules, onzin en leugens verspreidt om goedgelovige mensen ertoe aan te zetten geweld te gebruiken.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Iedereen is het erover eens dat de bestorming van het Capitool volledig te wijten is aan Donald Trump, zelfs zijn eigen partijleden geven dat toe. Maar het probleem met The Donald is dat hij nooit rechtstreekse bevelen geeft, maar suggereert en voorzetten geeft die de anderen moeten binnenkoppen. Maar zelf wast hij daarna zijn handen in de onschuld.