Lekker en verfrissend: 5 gemakkelijke recepten om zelf gezonde ijsjes te maken
Zomerse temperaturen en lekkere ijsjes, het is een match made in heaven. Helaas bevatten die lekkernijen vaak veel calorieën en verder weinig goeds voor je gezondheid. Maar wat als het beter kan? Met een paar ingrediënten kan je namelijk zowel lekkere als gezonde ijsjes maken. Dit zijn onze 5 favoriete recepten.
1. Een frisse frambozencombinatie
Dit heb je nodig:
- 180 g diepgevroren frambozen
- 80 g cashewnoten
- 2 bananen
- eventueel: 2 el vlierbloesemsiroop
Zo maak je het:
Stap 1: Leg de cashewnoten in een kommetje met water en laat 2 uur weken.
Stap 2: Voor een zoete toets kan je er de vlierbloesemsiroop aan toevoegen.
Stap 3: Snijd de bananen in schijfjes en leg ze in de diepvries.
Stap 4: Mix de cashewnoten, 2 eetlepels van het water met vlierbloesemsiroop, de bananen en de frambozen in de blender.
Stap 5: Bewaar in een doosje met deksel en zet minstens 2 uur in de diepvries.
Stap 6: Serveer met verse frambozen.
Tip: Strooi er kokosschilfers over voor een exotische toets.
2. Het makkelijkste ijsje ooit met banaan en pindakaas
Dit heb je nodig:
- 2 rijpe bananen
- 1 eetlepel pindakaas
- eventueel: ahornsiroop
- blender
Zo maak je het:
Stap 1: Snij de banaan de avond van tevoren in stukjes en leg ze een nachtje in de diepvries. Echte zoetebekken kunnen ook altijd nog wat ahornsiroop toevoegen.
Stap 2: Vervolgens gooi je de bananen samen met de pindakaas in de blender (eventueel een klein scheutje melk erbij zodat het wat soepeler verloopt), en zet je de machine aan totdat de banaan een romige ijsstructuur heeft gekregen.
Tip: Zorg dat de banaan goed rijp is, dan smaakt het ijs iets zoeter.
3. Exotisch groene nicecream sorbet
Dit heb je nodig:
- 2 bananen
- een handvol bevroren stukjes mango
- een handvol bevroren stukjes ananas
- een handvol verse spinazie
- eetlepel sojamelk met vanille
Zo maak je het:
Stap 1: Pel de rijpe bananen, snij ze in schijfjes en stop ze daarna in een luchtdichte zak (of doosje) en steek ze in de diepvries tot ze vast zijn geworden. Dat duurt minstens twee uur, maar als je tijd hebt stop je ze het best een nachtje in de diepvriezer.
Stap 2: Doe de bananen in een stevige blender, samen met de bevroren mango, ananas, gewassen (belangrijk!) spinazie en sojamelk. Blend tot je een glad mengsel krijgt, doe in een kommetje en werk naar keuze af met bijvoorbeeld pecannoten of pistachenoten en wat geplette donkere chocolade.
4. Kokos-amandelijs met topping van donkere chocolade
Dit heb je nodig:
- 3 koppen kokosroom
- 1 kop amandelboter
- 1 eetlepel ahornsiroop
Voor de toppings:
- 1 eetlepel cacao nibs
- 1 eetlepel amandelschilfers
- 2 repen donkere chocolade (+70%)
Zo maak je het:
Stap 1: Meng de kokosroom, amandelboter en ahornsiroop in een roestvrij stalen kom met een mixer tot een romig geheel. Plaats de kom in de diepvries en zet je kookwekker om elk half uur het mengsel even flink om te roeren. Op een uur of vier is het klaar.
Stap 2: De toppings kan je zelf creatief verzinnen. Ik roosterde amandelschilfers kort in de pan en smolt twee blokjes pure chocolade. Verdeel het ijs over glaasjes en schenk net voor het serveren de warme chocolade over het ijs. Versier met de amandelschilfers en wat cacao nibs voor een crunchy laagje.
Tip: Vergeet het omroeren niet. Dit is essentieel, anders krijg je ijskristallen in je ijsje en dat is niet smakelijk.
5. Nicecream met Nutella smaak
Dit heb je nodig:
- 3 rijpe bananen uit de diepvriezer (moeten minstens twee uur in de diepvries)
- 2 eetlepels hazelnootpasta
- 2 medjoul dadels (zijn vers en helemaal anders dan gedroogde dadels, want ze bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Gedroogde dadels zijn vaak gesuikerd. Ze zijn ideaal om desserts mee op natuurlijke wijze te zoeten.)
- 1,5 eetlepel cacaopoeder
Zo maak je het:
Stap 1: Doe alle ingrediënten in de foodprocessor (vergeet niet om de pitten uit de dadels te halen). Een foodprocessor met zware motor, grote kom en speciale ijsblokfunctie heeft maar 5 minuten nodig om heerlijk smeuïg ijs te maken.
Tip: Je kan het ijs beter niet opnieuw invriezen, dan krijg je ijskristallen. Maak beter een portie die je meteen kan opeten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Er zijn heel wat paaseieren met gezouten karamel: hoe deze smaak zo populair werd
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
PREMIUMregio Mechelen-Kempen
Het ijsjesseizoen is begonnen! Hier vind je de lekkerste adresjes in de regio
Het kwik stijgt richting 20°C, en dat kan maar één ding betekenen: het ijsjesseizoen is begonnen! Een degelijke bol vanille of toch maar een fruitig smaakje, met discobolletjes erop of liever chocoladesaus, in een potje of op een hoorntje? Er is voor elke ijsjesliefhebber wat wils. Wij lijsten alvast de acht leukste plekjes in de regio op waar je terecht kan voor het koude goud. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk