Ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout aangehouden in onderzoek Operatie Sky

Antwerpen -

Een ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout is aangehouden in een onderzoek dat een uitloper is van Operatie Sky. Zij zou informatie over het rijksregister hebben doorgespeeld aan een criminele organisatie.

Het dossier rond Operatie Sky barstte los op 9 maart. Door het kraken van de versleutelde berichtendienst Sky ECC had de politie geheime berichten van criminelen kunnen meelezen. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

Zo zijn er aanwijzingen dat verdachten trachtten de privégegevens te achterhalen van een persoon met een specifieke functie in de Antwerpse haven. Een van de verdachten lijkt hiervoor beroep te hebben gedaan op een kennis die als administratief bediende in een ziekenhuis werkt. Zij zou toegang hebben tot het rijksregister.

LEES OOK: Parketmedewerkster die verdacht wordt van lekken info donderdag voor de raadkamer

De betrokken bediende, een vrouw van 24 jaar, kon geïdentificeerd worden. De man die in de haven werkt, werd ook effectief door het criminele milieu benaderd. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of de ziekenhuisbediende al eerder (dat soort) opzoekingen heeft gedaan.

Ook de 26-jarige man aan wie ze de gegevens heeft bezorgd, werd dinsdag gearresteerd. De feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap van een criminele organisatie en schending beroepsgeheim. Voor de vrouw komt daar ook de tenlastelegging misbruik van vertrouwen bij. Het duo verschijnt op vrijdag 2 april voor de raadkamer. (nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Operatie Sky