Man beklimt Zolderse mijnschachten voor Pokémon Go, politie start onderzoek

Achterklap slaat weer toe. De Limburger heeft een bizar nieuw filmpje op zijn YouTube-kanaal gezet. Daarin is te zien hoe een jongeman de vijftig meter hoge mijnschachten van Zolder beklimt, zogenaamd om er Pokémon te vangen. Dat doet hij zonder enige bescherming. "Een zeer gevaarlijke onderneming", zegt politiecommissaris Danny Wendelen. "We gaan die personen contacteren en zeggen dat dit echt niet kan. Indien nodig zullen we een proces-verbaal opstellen."

elaw, tomas

In de video zien we YouTube-sensatie Ergin Arslanbas, oftewel Achterklap, naarstig naar Pokémon jagen. Plots wordt hij vervangen door een onbekende Pokémon Go-speler, die wel heel ver gaat voor het spel. De jongeman beklimt de mijnschachten van Zolder, die vijftig meter hoog zijn. Dat doet hij zonder enige beveiliging of bescherming. Arslanbas laat wel weten dat het gaat om een professional.

"Toch is het een zeer gevaarlijke onderneming", reageert politiecommissaris Danny Wendelen voor de camera van TV Limburg. "De schachtbok is immers in erbarmelijke staat en is verboden terrein. De site is omheind en er is duidelijk aangegeven dat de toegang verboden is."

De feiten dateren van twee weken geleden. "We werden in kennis gesteld dat er iemand op de schachtbok aan het klimmen was en dat er zich mensen rond de schachtbok bevonden", aldus Wendelen. "We hebben toen een ploeg ter plaatse gestuurd, maar de vogel was al gaan vliegen. We gaan die personen nu contacteren en zeggen dat dit echt niet kan. Indien nodig zullen we een proces-verbaal opstellen."

Het volledige filmpje kan je hier bekijken:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer