Hoopvol teken? Eden Hazard staat opnieuw op het trainingsveld bij Real Madrid: “Hij voelt zich veel beter”

Vrijdag op het Madrileense gras in de Spaanse zon, niemand minder dan Eden Hazard. De Rode Duivel trainde mee met de groep in de aanloop naar de competitiewedstrijd van Real tegen Eibar.

Vincent Van Genechten

De dertigjarige Hazard viel bijna drie weken geleden uit met een kwetsuur aan de rechterlendenspier, die de verbinding vormt tussen het dijbeen en de wervelkolom. Een operatie leek onafwendbaar, maar uiteindelijk werd er gekozen voor een rustperiode. Daardoor miste Hazard onder meer het drieluik met de Rode Duivels.

De terugkeer van de Madrileense recordaankoop op training komt er een pak sneller dan verwacht. Volgens de Madrileense huiskrant Marca wordt er zelfs gemikt op de clash met Liverpool, komende week dinsdag in de Champions League. In de Clasico tegen Barcelona, volgende zaterdag, zou Hazard zelfs zeker kunnen spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We hebben geen plan met Hazard omdat we het dag per dag bekijken”, aldus trainer Zinédine Zindae. “We gaan, zoals steeds, niets forceren. Het belangrijkste is dat hij goed hersteld is en zich steeds beter voelt. Stap voor stap. Wanneer hij gaat spelen? Dat kan ik nog niet zeggen. Als dat binnen drie dagen is, des te beter voor ons.”

Lieven Maesschalck

Vorige week meldden Spaanse media dat Hazard in Tubeke was om zijn ploegmakkers van de Rode Duivels even te groeten en met kinesist Lieven Maesschalck te overleggen over het vervolg van zijn revalidatie. Hij zou meteen daarna terug naar Madrid zijn gevlogen.

“We moeten nu niet bezig zijn met deadlines”, zei bondscoach Robert Martinez voor het Belgische drieluik. “We moeten hem geven wat hij nodig heeft, hem volledig hersteld krijgen en ervoor zorgen dat hij weer op het veld kan staan. Dit is een verantwoordelijkheid die wij allemaal moeten opnemen, de Belgische federatie en zijn club.”

Bij Real opteerden ze om Hazard niet te opereren. De club geloofde niet dat een nieuwe ingreep aan de enkel een einde zou maken aan zijn fysieke problemen en overtuigde onze landgenoot na overleg met verschillende specialisten dat het het beste is om rustig te herstellen van zijn fysieke problemen, zonder deadlines.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door blessureleed en een besmetting met het coronavirus speelde Hazard dit seizoen nog maar veertien wedstrijden. In 646 minuten vond hij drie keer de weg naar de netten: twee doelpunten in La Liga en eentje in de Champions League. Ook het vorige seizoen zag hij grotendeels in het water vallen door meerdere blessures.

Naast de terugkeer van Hazard had Real nog meer goed nieuws te melden. De Duitse draaischijf Toni Kroos keerde eveneens terug uit blessure.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer