Tractor brandt volledig uit in Viersel, paarden net op tijd gered

Viersel -

Op een weilandje tussen twee woningen aan de Veerstraat in Viersel (Zandhoven) is in de nacht van donderdag op vrijdag een tractor helemaal uitgebrand. Niemand raakte gewond.

Het vuur ontstond na middernacht. De eigenaars van de tractor die vlak naast het perceel wonen, konden zelf de grootste bluswerken al uitvoeren. Tegen dat de brandweer arriveerde waren de vlammen al zo goed als gedoofd. De brandweer moest wel nog nablussen. Vlak naast de tractor staan metalen paardenstallen van de eigenaars. De mensen konden hun dieren in veiligheid brengen, de stallen bleven onbeschadigd.

De eigenaars zelf hebben geen idee hoe de brand is kunnen ontstaan. De politie kwam eveneens ter plaatse. Een technisch defect is mogelijk, maar er kan ook brandstichting zijn gebeurd. Daarom gebeurden al staalnames om te zien of er brandversnellers werden gebruikt. Het onderzoek loopt nog.

Schuin aan de overzijde van de straat brandde op 10 maart de woning van een bejaarde dame af. Zij was op het moment dat de brand ontstond in haar woning aanwezig en kon net op tijd naar buiten lopen. Daar leek de oorzaak aan de verwarmingsketel te liggen. De vlammenzee verspreidde zich toen razendsnel.

(nelo, kma)

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER