Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jongerenpartijen keuren La Boum af, maar begrijpen wel frustraties van jeugd

Vijf politieke jongerenpartijen (JONGCD&V, Jong Groen, Jongsocialisten, Jong N-VA en Jong VLD) reageren in een gezamenlijk persbericht "geschokt" op de uit de hand gelopen massabijeenkomst in Ter Kamerenbos. "Door acties zoals La Boum maakt men geen vuist tegen het beleid, maar geeft men eerder een kaakslag aan het zorgpersoneel dat al een heel jaar op de barricades staat en dagelijks gevecht om onze ziekenhuizen draaiende te houden", klinkt het. Bij de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) is er begrip voor de onvrede van de jongeren, maar wordt het geweld afgekeurd.

25 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    en VB en NVA?
  • Hilde Peeters

    3 jaar geleden
    De jongeren geen zakgeld geven de tijd dat alles dicht is . De mensen niet kunnen werken zij geen gsm abonnement internet kleding zakgeld.
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    Men vergeet wel dat het hier maar over een minderheid van de jeugd gaat, en geen enkel frustratie mag een excuus zijn om op laffe manier massaal in groep zulke baldadigheden te plegen. Want ze zijn zo struis om het in groep te doen, anders zouden ze niet zo stoer zijn.
  • Guido Verbist

    3 jaar geleden
    Opgelet,vrouw omvergelopen met paard van politie,Verlinden zal het grondig nakijken,waarschijnlijk de Politie FOUT.Gretig door de pers gebruikt als pervrijheid en sensatie.
  • Punky Lotte

    3 jaar geleden
    Iedereen zit in hetzelfde schuitje, niet enkel jongeren. Zij kunnen tenminste nog met 4 samenkomen. Zeker nu er weer geen school is. Onze oudjes die opgesloten zitten in een rusthuis of chronisch zieken, de personen die amper iemand zien en zelf niet buiten kunnen hebben het véél zwaarder maar die hoor je niet klagen.