REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Voor het eerst sinds december 3.000 Covid-patiënten in ziekenhuis, van wie 800 op intensieve zorg

Voor het eerst sinds begin december liggen er meer dan 3.000 mensen met het coronavirus in de Belgische ziekenhuizen, van wie 800 op intensieve zorg. Het aantal besmettingen blijft op weekbasis stijgen, maar steeds minder snel. Het aantal overlijdens stijgt licht.

11 reacties

  • Peter Knaap

    3 jaar geleden
    Hoeveel liggen er die het niet nauw hebben genomen met de maatregelen, Toch gaan die voor de gewone zorgen.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Gans dat covid gedoe begint ferm de keel uit te hangen ! Alle dagen is het in het nieuws en op tv over covid en cijfers. Wereldwijd hadden ze beter voor iedereen 10 dagen quarantaine ingevoerd verplicht zonder uitzonderingen ! Zo ook de grote bedrijven sluiten en niet alleen de kleine betaalbare zelfstandigen. Door 10 dagen quarantaine krijgt het virus geen kans om zicht te verspreiden en dood zichzelf. Nu kost het waarschijnlijk 10 keer meer.
  • Bernard Deplacie

    3 jaar geleden
    3000 mensen op een bevolking van 11,5 milj mensen moet toch kunnen met 180 ziekenhuiscampussen en 35000 bedden. Dus 18 per campus. Mensen moeten er natuurlijk veel werken. Chapeau. Ik denk vooral enkel probleem grootsteden. Er is natuurlijk niet alleen dit virus...ook kankers etc.
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Sommige reacties getuigen van dwaasheid, en komen van mensen die nog nooit een IC van dichtbij hebben gezien, je haalt het of je haalt het niet en haal je het dan heb je medische problemen de rest van je leven, van de besmetten met blijvende letsels zijn helaas nog geen cijfers en dat is heus wel meer dan iedereen maar kan vermoeden.
  • vangeel guido

    3 jaar geleden
    En dan zie je nog zoveel mensen daar in Brussel Waar blijven die boetes ,waarom worden die mensen niet omsingelt en een voor een opgeschreven om hun boete van 250 € te betalen en zo het uit te delen aan de verplegers op intensieve.