Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

1 op 3 Vlaamse automobilisten werd recent verrast door plots opduikende motorrijder: nieuwe campagne wil ongevallen voorkomen

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert samen met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) een nieuwe campagne om automobilisten aan te sporen extra goed uit te kijken voor motorrijders.

81 reacties

  • Eric Marysse

    3 jaar geleden
    Tegenwoordig denk ik dat veel automobilisten denken dat spiegels en pinkers op een auto zitten als sieraccessoires!
  • daan aerts

    3 jaar geleden
    inderdaad die zwaantjes duiken altijd onverwacht uit het niets uit
  • Erwin De Meyer

    3 jaar geleden
    Ik rijd al 38 jaar met de motorfiets en tracht op een zo veilig mogelijke manier mij in het verkeer te begeven. Gelukkig doen de meesten het zoals het hoort en een klein % veegt er ferm zijn voeten aan. Het is ook altijd diezelfde groep die dat doet. Lawaaierige motorscooters en de jas open en lekker bumperkleven. Maar automobilisten zijn meer met andere zaken bezig dan met autorijden , ze hebben meer afleiding. Welke afleidingen , dat weten we allemaal wel.
  • Hilde Peeters

    3 jaar geleden
    Als iedereen zich aan de snelheid houdt zone 30 50 70 fietsstraten files aanschuiven aan kruispinten je hebt daar zo al 10 ogen nodig zonder een motor die daar tussen vliegt. Helaas zitten er overal cowboys tussen.
  • Bjorn Flameyn

    3 jaar geleden
    Ik rij zelf met de vrachtwagen, moto en auto en zelf ondervind ik dat vrachtwagenchauffeurs stoppen voor elkaar , motorrijders hoffelijk zijn tegenover elkaar. Maar automobilisten minder . Als ik met de auto rij stop ik als ik een camion zie manoeuvreren, als ik een moto zie aankomen maak ik plaats. Vele automobilisten blijven hun zin doen omdat de niet weten hoe het is om met een camion of moto te rijden. Een beetje meer hoffelijkheid in het verkeer zou voor iedereen leuker zijn.