Direct naar artikelinhoud
NieuwsHuiszoekingen

Politie valt binnen bij Outlaws: tien personen opgepakt, kalasjnikovs in beslag genomen

Een deel van de buit bij de dertien huiszoekingen.Beeld rv

De politie is binnengevallen bij verschillende leden van motorclub Outlaws. De huiszoekingen vonden plaats in en rondom Mechelen. Tien mensen werden opgepakt. Drie van hen zijn aangehouden, drie anderen zijn vrijgelaten onder voorwaarden. De politie nam een heleboel wapens en munitie in beslag, net als grote hoeveelheden cash geld.

“De federale gerechtelijke politie Antwerpen en de politie Mechelen-Willebroek hebben samen tien mensen gearresteerd bij een actie in een gerechtelijk onderzoek. Het was de onderzoeksrechter in Mechelen die vrijdag de opdracht had gegeven tot dertien huiszoekingen, in een onderzoek naar een criminele organisatie en inbreuken op de wapenwetgeving”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

“Tijdens dat onderzoek kwam de betrokkenheid van een motorclub naar voren. De dertien huiszoekingen – die gebeurden met bijstand van de speciale eenheden van de federale politie – vonden plaats in Mechelen, Willebroek, Heist-op-den-Berg, Boom, Hemiksem, Zemst en Haacht. Alles samen werden tien mensen gearresteerd. Het gaat om negen mannen tussen 38 en 61 jaar, en één vrouw van 38. Zij zijn allemaal gelinkt aan een motorclub.”

Bij de huiszoekingen werd ook een aanzienlijke hoeveelheid wapens en munitie in beslag genomen. “Het gaat om een twintigtal handvuurwapens, een kalasjnikov, messen, knuppels en een handgranaat, en daarbovenop ook grote hoeveelheden cash geld.”