Een Chinees vliegdekschip (archiefbeeld)
Volledig scherm
Een Chinees vliegdekschip (archiefbeeld) © via REUTERS

Taiwan reageert op toegenomen Chinese dreiging: “Als er oorlog uitbreekt, vechten we tot het bittere eind”

De gemoederen lopen hoog op tussen China en Taiwan. Het zelfstandige en democratisch geregeerde eiland hekelt de toegenomen militaire activiteit van Peking in de regio. Als China aanvalt en er een oorlog komt, zal Taiwan terugvechten tot het bittere einde, reageerde de Taiwanese buitenlandminister vandaag.

3 reacties

  • Yves Pinoy

    3 jaar geleden
    Allemaal veel noten op hun zang. China is onbetrouwbaar zegt men altijd. Dan moet je me eens uitleggen waarom we allemaal spullen kopen waarop duidelijk staat: "made in China". Als je de Chinezen een hak wil zetten stop dan met pakjes te kopen die heel duidelijk en ver onder de marktprijs zitten en bovendien voor bijna 100 % nagemaakte producten zijn. Indien hun economie sputtert zullen ze zich snel moeten heruitvinden.
  • André Gijbels

    3 jaar geleden
    Als China een oorlog begint, staan ze allemaal aan de zijkant te kijken hoe dit afloopt,behalve Rusland,want die is er ook mee gediend
  • Filip Deconinck

    3 jaar geleden
    1 vlieg tegen een mierenhoop. Dat zou het betekenen als daar een conflict uitbreekt. Misschien het begin van de 3e wereldoorlog want andere opportonisten zouden het conflict kunnen aangrijpen om hun ding te doen (in Europa).