De toestand op de diensten intensieve zorg in ons land. De horizontale blauwe lijn toont het aantal erkende bedden.
Volledig scherm
De toestand op de diensten intensieve zorg in ons land. De horizontale blauwe lijn toont het aantal erkende bedden. © Sciensano

Zo nijpend is de situatie op intensieve zorg: “Bijna alle erkende bedden zijn ingenomen”

De situatie op de afdelingen intensieve zorg in ons land is nijpend. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de coronabriefing van het Nationaal Crisiscentrum. “De belasting is zeer hoog. Bijna alle 2.000 erkende bedden zijn ingenomen en dat zowel door Covid- als niet-Covidpatiënten”, klinkt het bezorgd.

58 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Voor F35 was er wel geld niet voor ziekenhuispersoneel. Dank u nva
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Weer een NVA lijk dat uit de kast komt vallen : het tekort aan zorgpersoneel na 5 jaar besparingen op gezondheidszorg.
  • George Verbeek

    3 jaar geleden
    Het is normaal dat er niet meer bedden zijn op intensieve. Immers duurt het jaren om personeel op te leiden hiervoor, bedden bijmaken is makkelijk maar personeel opleiden tijdrovend en nutteloos - want na covid zal die extra capaciteit niet meer nodig zijn,. Veel beter om de instroom te beperken door strenge maatregelen.
  • Yana Rutte

    3 jaar geleden
    IC bedden te weinig, na meer dan een jaar tijd gehad te hebben om dat op te lossen? Waar zit defensie, civiele bescherming met al hun materiaal? Of mag dat niet buiten komen? Wat in het geval van een biologische oorlog, of zitten we daar al in? Op nul komma niks voorbereid zijn we, maar het kost wel handen vol geld... geld dat er niet is om verpleegkundigen deftig te betalen.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    België heeft de beste zorg, geneeskunde, ziekenhuizen, ... uit de wijde omgeving. Die is groot genoeg om alle normale dringende zorg te verlenen, zelfs aan buitenlanders. Het geroep om bijkomende hospitalen en geld slaat nergens op! Wie dat doet moet dan ook bereid zijn om minder terugbetaling te krijgen én meer rsz te betalen om dit te financieren. Nu zal het niet meer nodig zijn zeker? Ook die 22 miljoen vaccins moeten betaald worden of dacht men dat die ook gratis worden geleverd? Denk na !