.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images/iStockphoto

Plots misselijk als je aardbeien ruikt... of je partner: het mysterie achter ‘de Covid-geur’ ontrafeld

Clementines met een uiengeur of de lichaamsgeur van de partner die plots walgelijk ruikt. Dat Covid-19 reukverlies kan veroorzaken, wisten we al. Maar ongeveer 10 procent ruikt ook ‘foute’ geuren. Dat kan gevaarlijk zijn, want wie niet de juiste geur ruikt, kan bijvoorbeeld geen gasgeur waarnemen, maar het is vooral héél lastig. “Voor ik mijn man aanraak, moet ik eerst mijn tanden poetsen en mondwater gebruiken. En dan nog heb ik het gevoel dat mijn adem stinkt.” Wat als je niet meer kan vertrouwen op je neus?

7 reacties

  • Olivier Collin

    3 jaar geleden
    Ik heb deze symptomen al meer dan een jaar. Ik geraak er maar niet van af. Sommige dingen kan ik gewoon niet meer eten door de geur die het verspreidt.
  • Patrick Bourgeois

    3 jaar geleden
    Al enkele weken heb ik blijkbaar hier last van. De ene dag ruikt het zo en de andere dag smaakt het weer ok om de dag erop naar totaal iets anders te smaken pffff. Leuk is anders
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Bizar, ik ruik ook nogal snel allerlei geuren, aangename of niet. Bij mijn weten ben ik niet besmet, maar met dit te lezen zou je gaan twijfelen. Ik doe niets dat dweilen met aangename geuren omdat ik constant het gevoel heb dat er anders geur hangt.
  • Bart Schepers

    3 jaar geleden
    Vorig jaar in maart covid19 gehad , mijn reuk en smaak is nog altijd niet wat het was , ook geregeld nog uitval van beide , waardoor ik dan een chemische geur ruik , of precies vervuilde lucht ruik en inadem , raar beestje corona ...
  • Sylvie De Wolf

    3 jaar geleden
    Ik ben vorig jaar in Maart besmet geraakt, nu pas krijg ik mijn geur en smaak weer onder controle, maar sterke geuren blijven vies ruiken.