District Antwerpen gaf 120.000 euro subsidies aan Let’s Go Urban

Het district Antwerpen heeft de afgelopen jaren 120.000 euro subsidies gegeven aan Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. Dat meldt PVDA in een persbericht. De partij vraagt openheid van het district, om te weten of de subsidies al dan niet correct besteed werden.

Naast Vlaamse en de federale regering, het Antwerpse en Mechelse stadsbestuur en de provincie Antwerpen gaf ook het district Antwerpen subsidies aan Let’s Go Urban. Van 2015 tot en met 2018 kreeg de vzw jaarlijks 30.000 euro werkingssubsidies na een persoonlijk contact tussen voormalig districtsburgemeester Zuhal Demir (N-VA) en initiatiefneemster Sihame El Kaouakibi. De samenwerking moest dienen om een hiaat in het jeugdwerk in de wijk Kiel op te lossen.

“Opvallend is dat er een convenant werd opgesteld vanuit vier domeinen: sport, jeugd, cultuur en evenementen, waardoor Let’s Go Urban vier keer een subsidie kreeg voor haar werking”, zegt Nadine Peeters, PVDA fractieleider in de Antwerpse districtsraad. “Daarmee werd het op slag de best betoelaagde organisatie van ons district.” PVDA vroeg in 2017 al om een hoorzitting om meer duidelijkheid te krijgen over de toegekende bedragen.

Districtsvoorzitter Paul Cordy (N-VA) stelde eerder al dat de samenwerking met Let’s Go Urban vaak stroef verliep en er vaak aangedrongen moest worden op het binnenbrengen van bewijsstukken. De middelen zouden voor zover het district kon nagaan wel gebruikt zijn volgens de gemaakte afspraken.

“Maar gezien de blijvende onthullingen over malversaties met publieke middelen, willen we graag zelf die bewijsstukken zien”, zegt Peeters nog. “Als we lezen in de convenant dat een deel van de middelen naar promotie, coaching en supervisie van de workshops gingen, dan zouden we toch graag zeker weten dat deze middelen effectief naar Let’s Go Urban gingen én effectief allemaal ten goede kwamen aan de jongeren en niet, zoals de verhalen maar blijven komen, dat het geld voor promotie en coaching en supervisie naar de andere vennootschappen van mevrouw El Kaouakibi ging.”

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sihame El Kaouakibi