Uitzending Faroek over de moord op juf Mieke Verlinden uit Noorderwijk: archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Uitzending Faroek over de moord op juf Mieke Verlinden uit Noorderwijk: archieffoto © VTM

Speurders nemen meer dan 100 DNA-stalen af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke

HerentalsMeer dan honderd mannen hebben een DNA-staal moeten afgeven in het onderzoek naar de moord op juf Mieke Verlinden. Een bewijs dat de speurders zich nog altijd vastbijten in het onderzoek in de moord die nog altijd heel wat mensen beroert. De meer dan honderd tips leverden voorlopig nog niets op, net als het onderzoek naar de speciale schoenen die de dader droeg. “We doen er alles aan om de dader te vinden”, klinkt het bij het parket.

  1. “Ofwel ga jij er aan... ofwel ik”: man (51) riskeert 5 jaar cel voor brutale verkrachting van echtgenote
    PREMIUM

    “Ofwel ga jij er aan... ofwel ik”: man (51) riskeert 5 jaar cel voor brutale verkrach­ting van echtgenote

    Tijdens een ruzie dreigde hij ermee zijn vrouw om het leven te brengen toen hij haar keel dicht kneep, enkele maanden later heeft hij haar brutaal verkracht. Een 51-jarige man uit Gierle (Lille) staat daarvoor terecht in de Turnhoutse rechtbank en riskeert 5 jaar cel. “Mijn cliënte is in elkaar geslagen, verkracht en zelfs gebeten. Door iemand met wie ze twintig jaar getrouwd was”, zucht advocaat Lore Verwaest.
    Lille
  2. Moord met 101 messteken op juf Mieke (59) blijft groot mysterie: wie was de man met de orthopedische schoenen?

    Moord met 101 messteken op juf Mieke (59) blijft groot mysterie: wie was de man met de orthopedi­sche schoenen?

    Mieke Verlinden, de zorgjuf uit Noorderwijk die vorige maand bij haar thuis werd vermoord, werd gedood met liefst 101 messteken. Voor het eerst zijn nu ook enkele persoonsgegevens van de dader bekend: zo is hij met zekerheid een man, die speciale orthopedische schoenen droeg. Dat blijkt uit een reconstructie die het VTM-opsporingsprogramma ‘Faroek’ maakte. Voor het eerst doen de echtgenoot en kinderen van juf Mieke hun verhaal. “Ons ma had met niemand ruzie en hield zich nooit bezig met ‘rare dingen’. Waarom is haar dan zoiets gruwelijks overkomen?” Dit weten we al over het mysterie rond de moord op juf Mieke.