Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Benoit De Freine

LIVE. Gemiddeld bijna 73.000 vaccinaties per dag - Eind april eerste versnelde leveringen van Pfizervaccin aan ons land

Het aantal ziekenhuisopnames blijft lichtjes dalen, maar het aantal overlijdens stijgt nog steeds. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano. “We denken dat het plan haalbaar is, maar zeker niet vanzelfsprekend”, zegt viroloog Steven Van Gucht over de deze week aangekondigde versoepelingen. Hij wijst tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum op het belang van de huidige maatregelen, “die nog steeds essentieel blijven om de curve te doen ombuigen.” Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

25 reacties

  • Steve Warson

    3 jaar geleden
    Ben 61 en behoor tot de risicogroep, kreeg gisteren de uitnodiging via mijn E-box per mail en heb onmiddellijk 2 afspraken vastgelegd voor 1ste week mei en 2de week juni. Het betreft een vaccinatie met Pfizer. Digitaal gaat het dus allemaal wat sneller want de brief viel nog niet in de bus en hier komt de post dus maar 3 maal per week. In Flanders Expo is alles zéér goed georganiseerd, ik was er reeds 2 keer met mensen van 85 en 90 voor AZ en beide na 1 maand geen last van bijwerkingen.
  • Desmet Peter

    3 jaar geleden
    73000? In de UK 800000 per dag. Als je 10 milj mensen 2 vaccins moeten geven zijn we nog een paar maanden bezig. Het ergste is nog dat onze overheid denkt en beweert dat het snel gaat. Man man man, hoe lang gaan ze de burgers nog als kleuters beschouwen
  • annelies dilien

    3 jaar geleden
    Bitsig debat?! Omdat er eindelijk ns een politieker durft zeggen wat er gezegd moet worden?! Nl, een viroloog moet bij zijn virussen blijven en niet aan politiek doen.
  • Frits Vandenberge

    3 jaar geleden
    Ondertussen staat België op een mooie 7e plaats op 27 EU-landen wat het aantal vaccinaties betreft. En wat de keuze van het vaccin betreft: is er ooit al iemand die van zijn huisdokter de keuze gekregen heeft tussen een aantal merken van geneesmiddel als hij ziek was of vaccin (griep, tetanus, gele koorts, ...)? Ik denk het niet!
  • Kris Leynen

    3 jaar geleden
    Vaccinatie vertraagd weer, ongelooflijke onkunde blijft aanhouden. Doe de stock maar op.