Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Beperkte groep Brusselaars kan via omweg ‘vaccinshoppen’: “Enkel kleine groep 56-plussers”

Brussels GewestVrijdagochtend stond in een bericht van De Standaard dat Brusselaars via een trucje zelf konden kiezen voor welk vaccin ze zich registreren. Dat blijkt niet te kloppen. Wel is het zo dat een beperkte groep Brusselse 56-plussers met wat meeval kan achterhalen voor welk vaccin ze zich via een callcenter aanmelden. 

  1. Leerkrachten protesteren met... onderbroek als ‘wapen’: “Wij gaan de uitdagingen van het onderwijs graag aan, maar wel met de juiste ondersteuning”
    PREMIUM

    Leerkrach­ten proteste­ren met... onderbroek als ‘wapen’: “Wij gaan de uitdagin­gen van het onderwijs graag aan, maar wel met de juiste ondersteu­ning”

    Zo’n 5.200 leerkrachten en vertegenwoordigers van diverse onderwijsvakbonden uit het hele land zakten vandaag af naar Brussel om te protesteren tegen het huidige onderwijsbeleid in België. En het bleek geen gewoon protest, maar wel een met... onderbroeken. Een spottende verwijzing naar de recente actie van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) waarbij hij in onderbroek in de klas ging zitten. De eisen? Een verbeterd personeelsstatuut, vermindering van de werkdruk, kwalitatieve arbeidsvoorwaarden en een rechtvaardig loon en pensioen. Wij wandelden even mee.
    Stad Brussel
  2. Gezondheid Brusselaars verbetert, maar niet voor iedereen: “In Brussel kampt 10% van de bevolking met ernstige vocht- of schimmelproblemen”

    Gezondheid Brusse­laars verbetert, maar niet voor iedereen: “In Brussel kampt 10% van de bevolking met ernstige vocht- of schimmel­pro­ble­men”

    De gezondheid van de Brusselaars heeft de afgelopen jaren een positieve wending genomen. De levensverwachting is toegenomen en er zijn minder sterfgevallen door kanker. Echter, de gezondheidsverbeteringen zijn niet gelijk verdeeld over de bevolking, en milieuvervuiling heeft nog steeds een significante impact. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde Brusselse Gezondheidsindicatoren 2024, uitgevoerd door het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn van Vivalis. “Luchtvervuiling veroorzaakt jaarlijks 930 vroegtijdige sterfgevallen in Brussel, en daar zijn kansarme mensen de dupe van.”
    Stad Brussel